Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Print

Events

Event 

Title:
Expoziție fotografie - „Timișoara de azi și de ieri”
When:
12.04.2017 - 31.05.2017 10.00 h
Where:
Centrul de Informare Turistică Timişoara - Timişoara
Category:
Timişoara

Description

Dani Amariei a început de aproximativ doi ani un proiect prin care pozele vechi, prăfuite și pe care le caută îndelung, sunt aduse în actualitate. Cum? Simplu. După ce le găsește le imprimă, dacă nu sunt deja pe hârtie fotografică, și merge în locul din Timișoara unde au fost ele realizate atunci, pe vremea lor. Găsește locul, același loc, le poziționează „la dungă”, iar apoi recompune fotografia, cu o poză făcută în perioada interbelică sau la revoluție și un clișeu al său, din zilele noastre. Dani Amariei face de fapt o poză în poză, un salt în timp, de zeci de ani, același loc, dar alte vremuri…

Vor fi expuse în jur de 20 de lucrări, dintre care opt nu au fost puse pe internet. Câteva dintre cele care nu „au văzut” încă internetul vi le prezentăm astăzi. Lucrările sunt din perioada interbelică și din perioada Revoluție din Decembrie 1989, din centrul Timișoarei, Piața Victoriei, Libertății și alte locuri.
Puteți vedea în în premieră fotografii cu o nuntă de mototcicliști, din vremuri vechi, la biserica romano-catolică din Piața Traian sau un soldat vâslind pe Bega. Sau o plimbare a unei femei cu un copil prin Piața Victoriei, atunci când Opera avea pe fațada sa cele două statui.

Image may contain: 1 person, outdoor and text

 

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Centrul de Informare Turistică Timişoara
Street:
Alba Iulia nr. 2
ZIP:
300077
City:
Timişoara
State:
Timiş
Country:
Country: ro

Search the site

logo-engleza-1

Events

<<  May 2018  >>
 Mon  Tue  Wed  Thu  Fri  Sat  Sun 
 
   

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Vremea

Cloudy

25°C

Timișoara

Cloudy

Exchange rate

 

european-cities-marketing-logo

For information about the other programmes financed by the European Union in Romania, as well as for detailed information regarding the membership of Romania in the European Union, please visit the website of the Representation of the European Commission in Romania.
The accuracy and the coherence of this website is the sole responsibility of the Municipality of Timisoara and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna