Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Print

Events

Event 

Title:
Concert Phoenix&Friends
When:
02.06.2017 19.00 h
Where:
Piaţa Libertăţii - Timisoara
Category:
Primăria Municipiului Timișoara

Description

Trupa Phoenix aniversează 55 de ani printr-un concert extraordinar la Timişoara

Anul 2017 marchează pentru Nicu Covaci şi pentru trupa Phoenix două evenimente majore: 70 de ani de viață, pe care liderul trupei i-a împlinit în data de 19 aprilie 2017 şi 55 de ani pe scenă alături de Phoenix.

Primăria Municipiului Timişoara prin Casa de Cultură a Municipiului, susţine acest demers printr-un concert unic, intitulat Phoenix&Friends, care va avea loc în data de 02.06.2017, de la ora 19.00, în Piaţa Libertăţii.

Vor participa: A.L.L.
Friends Band, Vest Phoenix Cover şi  Phoenix.

Invitaţi speciali:  Moni Bordeianu, Bogdan Bradu, Bogdan Munteniţa, Valeriu Sepi şi Titi Dragomir.

Phoenix, una dintre primele trupe de muzică rock din România a demonstrat şi demonstrează în continuare, că este un reper important în existenţa şi spiritul oraşului Timişoara. 
Compozitor, cântăreţ, chitarist, pictor şi grafician, Nicu Covaci este cunoscut ca fondator şi lider al formaţiei Phoenix. Încă din copilărie a învăţat să cânte la pian, acordeon, muzicuţă şi chitară.
În 1961, Nicu Covaci şi Bela Kamocsa au pus bazele unei formaţii după "modelul" The Shadows. Un an mai târziu, înfiinţează trupa "Sfinţii", în cadrul brigăzii artistice de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Timişoara. Titulatura iniţială a fost schimbată în „Phoenix”, pentru a evita conflictele cu autorităţile vremii. Prima compoziţie proprie a fost piesa "Ştiu că mă iubeşti şi tu", înregistrată la radio în 1964. Din anul următor datează alte două înregistrări: "Bun e vinul ghiurghiuliu" şi "Pădure, pădure", care au fost primele melodii din rockul românesc inspirate din folclor.
 
Phoenix a hrănit spiritual generaţii de români, a lansat mari muzicieni şi piese nemuritoare. Membrii formaţiei au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului, traseul stilistic al formaţiei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock, ajungând la etno - rock. Piese celebre au fost şi încă sunt fredonate de generaţii întregi: „Vremuri”, „Fata Verde”, „Andrii Popa”, „Strunga”, „Canarul”, „Mugur de fluier”, „Mica ţiganiadă”, „Nunta” sunt capodopere, care încă scriu istoria Phoenix.
Peste 40 de muzicieni au făcut parte din formaţia Phoenix de-a lungul anilor, Nicu Covaci fiind nucleul care a păstrat spiritul Phoenix viu, mai bine de o jumătate de secol.

Aşadar, în 02 iunie 2017, de la ora 19.00, în Piaţa Libertăţii din Timişoara vom sărbători 55 de ani pe scenă alături de Phoenix&Friends.

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Piaţa Libertăţii
Street:
Piaţa Libertăţii
ZIP:
300086
City:
Timisoara
State:
Timis
Country:
Country: ro

Search the site

logo-engleza-1

Events

<<  October 2020  >>
 Mon  Tue  Wed  Thu  Fri  Sat  Sun 
   
 

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Exchange rate

 

european-cities-marketing-logo

For information about the other programmes financed by the European Union in Romania, as well as for detailed information regarding the membership of Romania in the European Union, please visit the website of the Representation of the European Commission in Romania.
The accuracy and the coherence of this website is the sole responsibility of the Municipality of Timisoara and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna