Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Print

Events

Event 

Title:
Expoziţie foto - Orasul nevazut
When:
01.07.2017 - 31.07.2017 10.00 h
Where:
Centrul de Informare Turistică Timişoara - Timişoara
Category:
Timişoara

Description

ORAȘUL NEVĂZUT

De mai mulți ani, Daliana fotografiază Timișoara și descoperă cu uimire că este un subiect nesfârșit. Trecem zi de zi pe lângă niște comori și nu le vedem. Dar ea le vede, în orașul prin care mergem  prea grăbiți și cu privirea în jos și vrea să ni le arate și nouă. Prin fotografii, priveste Timișoara cu atenție plină de dragoste, uneori cu durere, alteori cu curiozitate, cu spirit de explorator, cu uimire sau cu bucurie. Fotografia este doar un mijloc de contemplare, de descoperire, de împărtășire.

Daliana are o înclinație spre detalii de arhitectură și spre abstract, fotografiile ei descoperind o Timișoară plină de poezie și mister, trezindu-ți dorința de a bate la pas orașul și a vedea și tu ce vede ea. Dar nu este doar atât. Nu poate să nu observe, pe lângă frumusețe, și degradarea clădirilor, rănile lor. In același timp ne ridică  un semn de întrebare referitor la ce am primit de la generațiile precedente și ce vom lăsa noi în urmă.

Aparent este o serie de fotografii cu detalii de arhitectura, de fapt este despre oamenii nevazuti care le-au imaginat si mestesugit cu rabdare si daruire; si nu in ultimul rand despre cei care in prezent se bucura de ele, le pretuiesc si le ingrijesc; mai mult sau mai putin.

Ocrotirea monumentelor vechi este, întâi de toate, o mentalitate.                       Francoise Choay - Alegoria patrimoniului  

 

About architecture with DANIEL LIBESKIND

I think it communicates the richness of culture. Despite the fact that it has a lot to do with technology and with engineering, it is a central cultural field. When you do a building you are also communicating a story, you are telling something, and I often say even the most banal building tells you something – it tells you that there is nothing to tell you! But architecture is an art of communication and it is an art of culture and it is an art of the intellect, it is poetry, it is music.

Expoziţie de fotografie la  Centrul de informare turistica  

ORAŞUL NEVĂZUT

dezvăluit de fotografa Daliana Iacobescu
www.facebook.com/daliana.iacobescu

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Centrul de Informare Turistică Timişoara
Street:
Alba Iulia nr. 2
ZIP:
300077
City:
Timişoara
State:
Timiş
Country:
Country: ro

Search the site

logo-engleza-1

Events

<<  May 2018  >>
 Mon  Tue  Wed  Thu  Fri  Sat  Sun 
 
   

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Vremea

Mostly cloudy

16°C

Timișoara

Mostly cloudy

Exchange rate

 

european-cities-marketing-logo

For information about the other programmes financed by the European Union in Romania, as well as for detailed information regarding the membership of Romania in the European Union, please visit the website of the Representation of the European Commission in Romania.
The accuracy and the coherence of this website is the sole responsibility of the Municipality of Timisoara and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna