Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Print

Events

Event 

Title:
Piesa de teatru - 3milioane
When:
04.06.2018 19.00 h
Where:
Centrul de Arte Diverse Misc. - Timisoara
Category:
Centrul de Arte Diverse Misc.

Description

 

Spectacol de teatru despre referendum la Misc.

Centrul de Arte Diverse Misc. găzduiește luni, 4 iunie 2018, la ora 19, producția companiei clujene Create.Act.Enjoy.

 

Să vorbim despre referendum, în stil Create.Act.Enjoy!

 

Ce înseamnă „familie” pentru fiecare dintre noi? Cuvintele cu care descriem familia ar putea să fie „iubire”, „încurajare”, „căldură”, „sprijin”, „siguranță”, „acceptare”, însă în ultimii ani s-a vorbit despre familie în termenii unui referendum destinat să creeze o definiție precisă – din punctul unora de vedere, exclusivistă - din punctul altora de vedere.

În mai 2016, județele țării au fost aduse în cutii de carton pe scările Casei Poporului. În cutii se aflau 3 milioane de semnături strânse pentru a susține un referendum care să înlocuiască, în definiția familiei din Constituție, cuvântul „soți” cu sintagma „bărbat și femeie”. Discuția despre ce este sau ce simțim că reprezintă „familia” e una la care Create.Act.Enjoy vă invită să vă gândiți în această primăvară, mai cu seamă că s-a vehiculat luna mai pentru realizarea acestui referendum de redefinire a familiei.

Dincolo de schimbarea Constituției din dorința de a opri cuplurile homosexuale să-și întemeieze (pe foaie, cel puțin) o familie, merită să medităm la faptul că realitățile vieții de la noi din țară (și din lume) par să redefinească familia într-un mod mult mai organic și mai dinamic. În fiecare lună din ultimii zeci de ani au emigrat din țară valuri de cetățeni români, iar în urma lor au rămas adesea bunici, mătuși sau unchi cu nepoți. Cei rămași nu mai pot considera că formează o familie?

Spectacolul „3milioane”, care a avut premiera în 13 aprilie, la Urania Palace, investighează o parte dintre discursurile celor care susțin acest referendum, precum și modurile în care s-au strâns semnăturile. În prezent, echipa artistică a spectacolului călătorește prin țară pentru a iniția dezbateri și în București, Timișoara, Alba Iulia, Târgu-Mureș și Satu-Mare.

Documentat cu ajutorul jurnalistei Diana Meseșan și închegat ca text dramaturgic de Alexandra Felseghi, „3milioane” reprezintă viziunea regizorală a Adinei Lazăr. Producție Create.Act.Enjoy, „3milioane” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Urania Palace, Teatru de Nord Satu Mare, Teatru 3G Színház, Teatru 74, MACAZ – Bar Teatru Coop., Misc., Pride România.

Parteneri media: Tvr Cluj, Decât o Revistă, Radio Cluj, cluj.com, clujuldebuzunar.ro, cluju.ro, dispersie.ro, ilikecluj.ro

 

3milioane

Regie: Adina Lazăr

Dramaturgie: Alexandra Felseghi

Scenografie: Silviu Medeșan

Cu: Diana Buluga, Emanuel Cifor, Lucia Mărneanu, Denisse Moise, Lucian Rus

Grafică: Paul Mureșan

Documentare: Diana Meseșan

*Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Producător: Create.Act.Enjoy

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Centrul de Arte Diverse Misc.
Street:
Splaiul Nicolae Titulescu nr. 13
ZIP:
300010
City:
Timisoara
Country:
Country: ro

Search the site

logo-engleza-1

Events

<<  August 2020  >>
 Mon  Tue  Wed  Thu  Fri  Sat  Sun 
       1  2
  3  4  5  6  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Exchange rate

 

european-cities-marketing-logo

For information about the other programmes financed by the European Union in Romania, as well as for detailed information regarding the membership of Romania in the European Union, please visit the website of the Representation of the European Commission in Romania.
The accuracy and the coherence of this website is the sole responsibility of the Municipality of Timisoara and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna