Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Print

Events

Event 

Title:
Expoziția itinerantă France eMotion – Le voyage animé
When:
01.11.2018 - 31.12.2018 10.00 h
Where:
Institutul Francez - Timişoara
Category:
Institutul Francez

Description

Descoperiți toată bogăția patrimoniului francez prin realitatea augmentată!

Expoziția itinerantă France eMotion – Le voyage animé ajunge la Institutul Francez din Timișoara! Aceasta poate fi vizitată până la finalul anului 2018!

Atout France și Institutul Francez din Paris au construit un proiect artistic care aduce împreună tineri fotografi internaționali, noile tehnologii și siturile culturale franceze. Prin intermediul a 35 de lucrări inedite care prind viață datorită realității augmentate, obiectivul este de a incita în spectatorii din lumea întreagă curiozitatea și dorința de a descoperi bijuteriile patrimoniului francez.

La expoziția „France eMotion – Le voyage animé” au contribuit 4 fotografi internaționali: Ishola Akpo din Benin, Edu Monteiro din Brazilia, David Schalliol din SUA și Lourdes Segade din Spania care au parcurs fiecare în timpul verii 2017 o parte a teritoriului francez pentru a fotografia 35 de situri culturale.

Pentru a da viață acestor imagini, artiștii francezi Julie Chheng și Thomas Pons, au creat apoi un personaj animat care circulă prin fotografii și le metamorfozează, grație unei aplicații mobile de realitate augmentată gratuită, simplă și accesibilă tuturor.

France eMotion este deci o experiență artistică inedită, la intersecția dintre fotografie și animație digitală, care va conduce spectatorul într-o călătorie surprinzătoare de descoperire a patrimoniului francez.

După prezentarea sa la Paris, la Conciergerie (Centre des monuments nationaux) expoziția va ajunge în Spania, Italia, Germania, Brazilia, SUA și România, și își va continua traseul internațional până în 2020.

Expoziția poate fi vizitată și de către grupuri școlare, pe baza unei programări la adresa de email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it sau la numărul de telefon 0256490544.

France eMotion este o inițiativă a Clusterului Turism și Cultură al Atout France (care reunește 51 de mari situri culturale franceze) și a Insitutului francez, operator de acțiune culturală a Franței al Ministerului Europei și Afacerilor externe și al Ministerului francez al Culturii.

Program de vizitare: luni-vineri: 12:00-18:30, sâmbătă: 10:00-14:00 (cu excepția sărbătorilor legale).

Pentru mai multe detalii:

http://institutfrancais.ro/Timisoara/event/321/France_eMotion_-_expozi%C8%9Bie_de_realitate_augmentat%C4%83_despre_patrimoniul_francez

https://www.france.fr/fr/actualite/moodboard/decouvrir-lexposition-en-ligne

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Institutul Francez   -   Website
Street:
Bv. C.D. Loga, nr. 46
ZIP:
300020
City:
Timişoara
State:
Timiş
Country:
Country: ro

Search the site

logo-engleza-1

Events

<<  March 2021  >>
 Mon  Tue  Wed  Thu  Fri  Sat  Sun 
    

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Exchange rate

 

european-cities-marketing-logo

For information about the other programmes financed by the European Union in Romania, as well as for detailed information regarding the membership of Romania in the European Union, please visit the website of the Representation of the European Commission in Romania.
The accuracy and the coherence of this website is the sole responsibility of the Municipality of Timisoara and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna