Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Print

Events

Event 

Title:
Expoziţie de fotografie documentară Genius Loci de Gabriel Amza
When:
26.11.2018 18.00 h
Where:
Centrul de Arte Diverse Misc. - Timisoara
Category:
Centrul de Arte Diverse Misc.

Description

Expoziţie de fotografie documentară Genius Loci de Gabriel Amza la Misc.

Misc. vă cheamă pe toți la ultimul eveniment al acestei etape al fenomenului Misc. din Fabrica de Țigarete: expoziția de fotografie documentară Genius Loci, de Gabriel Amza.

'genius loci'
/ˈləʊsʌɪ,ˈlɒkiː/
provine din latină, și definește 
'caracterul sau atmosfera predominantă a unui loc' 

Se întâmplă luni, 26 noiembrie 2018, ca prelungire al acestui week-end, de la ora 18.

Spiritul Locului poate fi gasit oriunde, el evoluează în timp, alături de oamenii care îl construiesc și locurile care îl definesc. În Valea Jiului, unde 'genius loci' a fost definit de minierit timp de 150 de ani, acesta dispare alături de industria în jurul căruia au fost construite orașele. Disparitia minelor a cauzat un exod al oamenilor din zonă. Mineriadele au distrus orice șansă de solidaritate pe care românii ar fi avut-o cu minerii disponibilizați.

Această primă parte a proiectului, Genius Loci, descrie perioada cea mai tragica din istoria Văii Jiului. Realizate pe parcursul a 5 ani de zile, fotografiile documentează lumea interioară a Văii Jiului prin oamenii si locurile ei. Renașterea Văii Jiului este inevitabilă, iar proiectul va continua să îi documenteze schimbările.

Misc. ca spirit al locului

Spiritul Locului este relevant și pentru Centrul de Arte Diverse Misc. Prin cultură, Misc. a încercat sa stimuleze renașterea Fabricii de Tigarete din Timisoara, dorind să fie un ''proof of concept'' a unei asemenea dezvoltări artistice într-un important imobil de patrimoniu a Timisoarei.
Acum, cu inchiderea Misc-ului, ochii Timișoarei nu vor mai fi atrași de această valoroasă locație a urbei de pe Bega prin proiectele si actiunile Asociatiei Miscelaneu.
Ne aflăm într-un moment definitoriu pentru această clădire și dorim să încurajăm o atenție pe termen lung asupra acestei locații din partea instituțiilor culturale și administrației orasului de pe Bega.

Gabriel Amza este un fotojurnalist timişorean care a expus în Europa şi America de Nord. A fost publicat în NPR și Vice, alături de multe alte publicații naționale și internaționale. 
Gabriel este și un membru fondator al Asociației Miscelaneu.

                                    Vă așeptăm cu drag la acest eveniment singular!

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Centrul de Arte Diverse Misc.
Street:
Splaiul Nicolae Titulescu nr. 13
ZIP:
300010
City:
Timisoara
Country:
Country: ro

Search the site

logo-engleza-1

Events

<<  August 2020  >>
 Mon  Tue  Wed  Thu  Fri  Sat  Sun 
       1  2
  3  4  5  6  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Exchange rate

 

european-cities-marketing-logo

For information about the other programmes financed by the European Union in Romania, as well as for detailed information regarding the membership of Romania in the European Union, please visit the website of the Representation of the European Commission in Romania.
The accuracy and the coherence of this website is the sole responsibility of the Municipality of Timisoara and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna