Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Print

Events

Event 

Title:
Programul Teatrului Pentru Copii și Tineret Merlin
When:
29.01.2020 - 02.02.2020 12.15 h
Where:
Teatrul "Merlin" - Timişoara
Category:
Teatrul "Merlin"

Description

Miercuri, 29 ian, de la ora 12.15 jucăm în Sânmihaiul Român spectacolul 

URSUL PĂCĂLIT DE VULPE

DRAMATIZARE Și ADAPTARE SCENICĂ: Delia Gavlițchi după Ion Creangă

REGIA ARTISTICĂ : Mariana Ivașcu

SCENOGRAFIA : Vasile Lihor Laza și Marina Nicolici

MUZICA : Florin Grigoraș

Interpretare cântece Vulpe : Mihaela Grigoraș

Vârsta recomandată: 2+

Durata spectacolului: 40 min

Distribuția: Răzvan Munteanu, Luana Uncruțiu, Robert Copoț

Cum îl păcălește vulpea cea șireată pe urs ca să prindă pește ? De ce are ursul un ciot de coadă?   Întâmplările prilejuite de foamea în miez de iarnă a Domnului Urs și a Cucoanei Vulpi le pun prietenia acestora la grea încercare, iar copiii pot să se bucure de un spectacol vesel, viu, actual, cu un mesaj pozitiv.

 

Joi, 30 ian, de la ora 18, jucăm la sediul nostru spectacolul de tineret

4 DANSURI: 

AUTOR: Albert Espinoza

REGIA ARTISTICĂ: Alexandru Mihaescu

SCENOGRAFIA: Bajko Attila

Vârsta recomandată: 14+

Durata spectacolului:90 min

Distribuția: Laurențiu Pleșa Raluca Grumăzescu, Cristian Brătoiu, Mădălina Toderaș, Marko Adzic

În lumea lui Albert Espinosa din „4 Dansuri” se intră prin trapa prin care se aruncau cărbunii în pivnițele caselor. Piesa este o comedie dulce-amară despre trei destine aflate la răscruce: un frate şi o soră foarte ”specială”, cu un secret întunecat în familie şi un scriitor lipsit de succes, care face des pe clovnul și din când în când pe babysitter-ul. Cei trei se întâlnesc pentru a se ajuta unul pe celălalt şi pentru a fi uniţi, măcar pentru „4 Dansuri”, prin simpatia şi înţelegerea pe care numai celălalt o poate oferi. Desigur, nimeni nu bănuieşte acest lucru de la început.

În jungla unui mare oraş, povestea aceasta se hrăneşte din câteva situaţii destul de uşor de recunoscut în lumea actuală. Pe de o parte, e vorba de tânărul obligat să îşi câştige traiul din te miri ce şi care nu se descurcă de fapt, atâta vreme cât ajunge să fie îngropat în datorii ce pot deveni periculoase. Pe de altă parte, e fratele aflat într-un midlife crisis din cauza responsabilităţii enorme ce o poartă pentru o soră mai mică. În sfârşit, sora care la 25 de ani nu poate duce singură o viaţă normală. Se adaugă cursurile de dans urmate de un tânăr bărbat pentru a ieşi din rutină şi prezenţa prietenilor care stau alături la bine şi la greu. În momentul în care destinul îi aduce pe toţi împreună, toate aceste situaţii capătă un nou sens, iar destăinuirile încep să curgă, până când povestea cea mai intimă a fiecăruia iese la iveală. Pentru o clipă, datorită sincerităţii fiecăruia, toţi devin o familie.  

Sugestia oferită este că o comunitate, o nouă familie, se formează atunci când oamenii se ascultă cu atenţie, când recunosc problemele celuilalt şi când se iubesc. Mai mult, aceste familii ajung să se formeze şi să aducă bucuria cea mai sinceră chiar dacă între membri există diferenţe foarte mari sau cei din afară îi consideră figuri tragice. Espinosa crede cu tărie acest lucru fiind el însuşi un caz special. A scris despre comunităţile ce se formau în spitalele în care a petrecut o mulţime de ani, locuri pline de tineri care trăiau o tragedie, însă care aveau aceleaşi nevoi şi acelaşi chef de viaţă (şi de glumă) precum cei de afară. Această experienţă l-a ajutat să vadă câteva adevăruri delicate undeva dincolo de zidul invizibil care îi separă pe oamenii consideraţi normali de cei care trăiesc cu un handicap. „4 Dansuri” ne invită să privim în această direcţie pentru a deveni mai buni şi mai atenţi unii cu ceilalţi.

Autorul sugera într-un interviu că stilurile muzicale menționate în titlul piesei se asociază cu diferitele etape ale vieții: rock și tango vin în timpul adolescenței, când orice te marchează pe viață, iar trăirile sunt extreme, bolero este asociat cu perioada înainte de 40 de ani când nu știi ce mai urmează sau cum se va termina totul, iar după 40 viața continuă în ritm de vals, un fel de maturitate în care trei pași te pot duce foarte departe, ba chiar îți pot schimba viața.

Duminică, 2 feb, de la ora 11 și de la ora 12:30, jucăm spectacolul

VINE O SANIE PE DRUM

SCENARIUL ȘI REGIA ARTISTICĂ: Diana Boboc

SCENOGRAFIA: Bajko Attila

PĂPUȘILE: Eva Lihor Laza

PICTURĂ:Marina Nicolici

MUZICA: Marius Mihalca

COREGRAFIA: Diana Boboc

Vârsta recomandată: 3+

Durata spectacolului : 50 min.

Distribuția: Raul Lăzărescu, Octavia Petrișor, Olivera Iovanovici, Mădălina Toderaș, Diana Boboc. 

 A fost odată….ca niciodată… așa începe povestea trăită de Ionică. Plecat în căutarea mamei sale pe vreme geroasă,  tare trist și supărat cutreiera orașul, cântând la flașneta lui. Băiețelul avea o cutiuță cu mici nimicuri din care, din când în când, mai dăruia celor de-o seamă cu el câte o surpriză. 

Fără să mai creadă în Moș Vifor, în zâne, pitici şi alte basme, rătăcit în lumea poveștilor, întâlnește personaje autentic românești care-l îndrumă și reușesc, sau nu, să-i schimbe drumul.

Șoptind în taină despre povești uitate, despre cea mai dorită dorință a copiilor de a fi lângă mama, aducându-ne aminte despre vremurile copilăriei care odată trecute le poți regăsi doar în povești, spectacolul vorbește despre bunătate și despre bucuria de a dărui.

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Teatrul "Merlin"
Street:
Bv. Carol I, nr. 3
ZIP:
300172
City:
Timişoara
State:
Timiş
Country:
Country: ro

Search the site

logo-engleza-1

Events

<<  February 2020  >>
 Mon  Tue  Wed  Thu  Fri  Sat  Sun 
     
 

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Exchange rate

 

european-cities-marketing-logo

For information about the other programmes financed by the European Union in Romania, as well as for detailed information regarding the membership of Romania in the European Union, please visit the website of the Representation of the European Commission in Romania.
The accuracy and the coherence of this website is the sole responsibility of the Municipality of Timisoara and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna