Română (România)English (United Kingdom)Serbian

TIMPARK

Sistemul de parcare – TimPark - se aplică în Municipiul Timişoara, în zone delimitate prin indicatoare de circulaţie cu text adiţional, de tipul: 

anexa1-small

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parcarea în interiorul zonelor de aplicare a sistemului de stationare şi parcare semnalizate cu indicatoare TIMPARK, se face după următorul program:

- luni – vineri între orele 08,00 – 17,00 – cu taxă,

                        între orele 17,00 – 8,00 - fără taxă;

- sâmbăta şi duminica – fără taxă.

În funcţie de zona de parcare indicatoarele sunt – roşii- pentru zona de centru, galbene pentru zona mediană sau albastre pentru zona periferică).

anexa2-small

 

 

 

 

 

 

Excepţie fac parcările al căror acces este controlat prin bariere şi parcările subterane al căror regim de funcţionare, respectiv ale căror programe de funcţionare vor fi stabilite de Consiliul Local al Municipiului Timisoara.

 

Parcarea cu SMS 

I. In zona Rosie:

 •  Pentru a efectua o parcare de o ora - se va trimite SMS la 7406 cu textul: 111 NR.INMATRICULARE , avand tariful de 0,5 euro+ TVA

 •  Exemplu de mesaj: 111 TM01DTC 
 • Parcare gratuita primele 15 minute/zi cu apel la telefon: 0356 710 138

II. In zona Galbena:

 •  Pentru a efectua o parcare de o ora - se va trimite SMS la 7406 cu textul: 112 NR.INMATRICULARE , avand tariful de 0,35 euro+ TVA

 •  Exemplu de mesaj: 112 TM01DTC 
 • Parcare gratuita primele 15 minute/zi cu apel la telefon: 0356 710 139

III. In zona Albastra:

 •  Pentru a efectua o parcare de o ora - se va trimite SMS la 7406 cu textul: 113 NR.INMATRICULARE , avand tariful de 0,25 euro+ TVA

 •  Exemplu de mesaj: 113 TM01DTC 
 • Parcare gratuita primele 15 minute/zi cu apel la telefon: 0356 710 140

- Doua sau mai multe SMS-uri consecutive, insumeaza timpul de parcare.


Parcare pe zi indiferent de zona 

 • Pentru a efectua parcarea pe o zi indiferent de zona - se va trimite SMS la 7406 cu textul: 114 NR.INMATRICULARE , avand tariful de 3 euro+ TVA 
 • Exemplu de mesaj: 114 TM01DTC
                                     

- Momentan, serviciul de parcare cu SMS este valabil doar pentru retelele de telefonie mobila: ORANGE, VODAFONE .

Parcare cu BIP

ÎNREGISTRAREA
Pentru a vă înregistra în sistemul TPark este suficient să trimiteţi un SMS. SMS-ul va fi trimis la numărul de telefon 1210 şi este de forma:

TM CONT TM01ABC

Tariful pentru 1210 este de 0.15 euro + TVA. (Orange,Vodafone,Cosmote)

După înregistrare veţi primi un SMS de confirmare. Înregistrarea este necesară pentru ca sistemul să asocieze numărul telefonului dvs. mobil cu numărul maşinii.

ÎNCĂRCAREA CREDITULUI
Încărcarea creditului se face pe baza de vouchere (pe care le puteti achizitiona de la sediul ADP sau de la punctele de vanzare din Timisoara), trimiţînd prin SMS codul de pe voucher, asemănător cu încărcarea creditului la telefoanele mobile prepay. Încărcarea se face trimiţînd la numărul 1210 (Orange,Vodafone,Cosmote) un SMS cu numărul voucherului dumneavoastră, în formatul:

TM incarca 5844592021751455778

Din acest moment puteţi folosi telefonul mobil pentru a marca începutul respectiv finalul parcărilor în zonele de parcare cu taxă.Aveti la dispozitie automat si un cont pe situl de internet www.tpark.ro in care puteti sa urmariti modul in care ati fost taxat. Contul se acceseaza cu un identificator care este numarul de telefon si o parola care este comunicata la incarcare sau la cerere.

MODALITATEA DE PARCARE


Pentru a marca începutul unei parcări este suficient să daţi BIP (netaxat, disponibil in Orange, Vodafone, Cosmote) la unul din numerele de telefon de mai jos, corespunzător zonei în care aţi parcat:
 
               

Zona 1 (Rosie)

0356710138

1,50 RON / ora

Zona 2 (Galbena)

0356710139

1,00 RON / ora

Zona 3 (Albastra)

0356710140

0,50 RON / ora

Din momentul în care aţi dat BIP începe contorizarea şi taxarea.Este obligatoriu sa auzit ca se face apel, sunetul ocupat indica imposibilitatea de a efectua tranzactia dorita.

La terminarea parcării veţi da un BIP la numărul de mai jos:

Final

0356-710141

 Este bine să reţineţi:

 • Între BIP-ul de start al parcării şi BIP-ul de stop controlorii au confirmarea faptului că aţi plătit parcarea şi nu vă vor amenda.
 • Voucherul se cumpara de la chioscurile de ziare.
 • Dacă uitaţi să daţi BIP-ul de stop, parcarea se va încheia automat la ora 17:00, incasind maxim 10 RON. Incheierea automata afecteaza absolut toate masinile parcate in zone TelPark si nu se anunta cu SMS, se poate insa verifica pe situl www.tpark.ro.
 • Nu veţi fi taxat dacă din greşeală daţi BIP sîmbăta, duminica sau în afara intervalului orar 8:00-17:00.
 • Înainte cu 10 minute de epuizarea creditului veţi primi un SMS de avertizare.
 • Puteţi schimba asocierea telefon mobil – maşină trimiţind un nou SMS de înregistrare cu alt număr de maşină.la numarul1210 (disponibil in Orange/Vodafone/Cosmote).
 • Puteţi afla oricînd valoarea creditului rămas trimiţînd un SMS cu textul TM CREDIT la 1210 (disponibil in Orange/Vodafone/Cosmote).
 • Sistemul vă identifică pe baza numărului de telefon mobil. Atît creditul cît şi maşina sînt deduse din numărul de telefon. Aşadar nu puteţi folosi alt telefon mobil pentru parcări decît după înregistrarea acestuia în sistem şi încarcarea creditului aferent.
 • Costurile parcării NU se taxează pe factura telefonică. În factura telefonica veţi regăsi doar costul SMS-urilor (deînregistrare, încărcare sau verificare a creditului). Plata parcării se face din creditul reîncărcabil. Se platesc din contul Tpark parcarea si SMS-urile trimise de sistem.

Alte detalii: Regulament TIMPARK 

                    www.timpark.ro

 

Search the site

logo-engleza-1

Events

<<  January 2019  >>
 Mon  Tue  Wed  Thu  Fri  Sat  Sun 
 
   

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Exchange rate

 

european-cities-marketing-logo

For information about the other programmes financed by the European Union in Romania, as well as for detailed information regarding the membership of Romania in the European Union, please visit the website of the Representation of the European Commission in Romania.
The accuracy and the coherence of this website is the sole responsibility of the Municipality of Timisoara and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna