Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
TIMORGELFEST 2017
Cand:
04.10.2017 - 18.10.2017 20.00 h
Unde:
Timisoara - Timisoara
Categorie:
Consulatul Italiei

Descriere

Cel mai mare festival de muzică de orgă din Estul Europei, Timorgelfest, ajuns la a 18-a ediție, va avea loc în perioada 4 – 18 octombrie 2017 în Banat, la Timișoara, Arad, Vinga și Apateu.

Ediția din acest an este dedicată integral muzicii de orgă și interpreților italieni, aducând, astfel, un omagiu muzicii italiene compusă de-a lungul veacurilor pentru instrumentul rege, orga.

Concertele au loc la: pe orga Wegenstein din Domul Romano-Catolic din Timișoara; pe orga de factură Barocă din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Timișoara; orga din Biserica Roșie (Luterană) din Arad; orga Wegenstein din Vinga; orga Pap Zoltan din Apateu.

Festivalului va începe miercuri, 4 octombrie, la Domul Romano-Catolic din Timișoara, la ora 20.00, cu un recital susținut de Paolo Oreni (Italia).

Din program face parte un concert vocal-simfonic cu lucrări din creația italiană, dirijor maestrul Alejandro Sandler, dirijor de cor maestrul Iosif Todea, solist organist Domenico Severin, soliști: Maria Virginia Onița (soprană), Alina Todea (soprană), Silvia Antemia (mezzosoprană), Daniel Zah (tenor), Lucian Onița (bas).

De asemenea, Orchestra de Cameră a Filarmonicii Banatul Timișoara sub bagheta dirijorului italian Paolo de Matthaeis, având ca soliști pe Felician Roșca, Robert Adam și Cristina Struța vor prezenta lucrări de Antonio Vivaldi, Tomaso Albinoni și Marco Antonio Suman.

Recitalurile individuale sunt susținute de soliștii (în ordinea concertelor): Paolo Oreni, Alessandro Canale, Giampaolo Di Rosa, Felician Roșca, Marco Cortinovis și Renato Negri.

Biletele se pot achiziționa înaintea fiecărui concert la intrare. Biletele costă 10 lei sau 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Evenimentul are loc sub înaltul patronaj al Consulatului Onorific Italian la Timișoara.

 

Programul festivalului:

Locatie

Loc de desfășurare:
Timisoara
Strada:
diverse locatii
Cod Postal:
6
Oras:
Timisoara
Judet:
RO

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Iulie 2018  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      
  2
     

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Vremea

Mostly cloudy

28°C

Timișoara

Mostly cloudy

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna