Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
Festivalul Filmului Francez 2017
Cand:
16.11.2017 - 19.11.2017 18.00 h
Unde:
Aula Magna a UVT - Timişoara
Categorie:
Timişoara

Descriere

Festivalul Filmului Francez 2017

Cinema cu French Touch

Realitate, decor, acțiune ! O nouă ediție a Festivalului de Film Francez va avea loc la Timișoara între 16 și 19 noiembrie. Proiecțiile se vor desfășura în sala Aula Magna a Universității de Vest.

În noiembrie, Festivalul Filmului Francez ajunge și pe marile ecrane din alte 9 orașe din România (București, Arad, Brașov, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești, Timișoara). O bună ocazie de a sărbători majoratul pe stil vechi al acestui eveniment – adică cei 21 de ani de existență ai festivalului -, dar mai ales pentru a atrage atenția asupra mediilor sociale și a realităților în care trăim.

La Timișoara, deschiderea oficială va avea loc joi, 16 noiembrie, ora 18:00, în Aula Magna,  cu un film „redutabil”, care s-a regăsit în selecția oficială de la Cannes 2017. LE REDOUTABLE (regia Michel Hazanavicius) aduce în fața publicului, într-o notă comică, biografia celebrului realizator francez Jean-Luc Godard.

Anul acesta,  Festivalul Filmului Francez își reinventează secțiunile care l-au făcut popular în rândul cinefililor.

6 filme de debut alese cu grijă dintre cele mai interesante prime creații cinematografice apărute în ultima vreme își vor disputa preferințele publicului în cadrul secțiunii Competiție. „Premiul publicului TV5 MONDE” va recompensa filmul cel mai apreciat de spectatori, producția urmând să fie distribuită în toate cinamatografele din România.

Panorama invită publicul român să vizioneze cele mai noi și mai bune creații ale cinematografiei franceze actuale, producții îndelung aplaudate de critici și de public, cu ocazia marilor festivaluri de pe mapamond. Pe lângă Le Redoutable (filmul de deschidere), un alt film s-a regăsit în selecția oficială a Festivalului de la Cannes 2017 și care va fi proiectat în acest an la Timișoara este RODIN de Jacques Doillon. Această proiecție se dorește a fi un omagiu pe care Festivalul Filmului Francez îl aduce marelui sculptor, de la moartea căruia se împlinesc exact o sută de ani pe 17 noiembrie. Tot din această secțiune, în închiderea festivalului, spectatorii pot viziona NOCTURAMA, un film care repune în discuție lumea contemporană marcată de pericolul permanent al atentatelor teroriste, pornind de la atentatul de la Paris din 13 noiembrie.

O noutate la Timișoara este programul Săptămânii Cahiers du cinéma. Realizat în colaborare cu cea mai importantă revistă de cinema din Franța, acesta are ca punct de pornire ideea de ”arhitectură”. Selecția propusă de Joachim Lepastier, critic de film la Cahiers du cinéma, întoarce pe toate fețele sensurile noțiunii de ”arhitectură” pentru cea de a 7-a artă – de la decorul concret la structura conceptuală sau la arhitectura unei opere filmice. Un documentar cu și despre

adolescenți, SWAGGER, ne transpune în lumea a 11 tineri locuind în suburbii ale marilor orașe din Franța. Tot din această selecție face parte și LE ROI ET L’OISEAU (Regele și pasărea cântătoare), singurul film de animație din festival și unica proiecție care va avea loc la Institutul Francez.

Se anunță, așadar, o ediție cu filme foarte diversificate, pentru toate vârstele și toate preferințele!

Toate filmele sunt prezentate în versiune originală cu subtitrare în limba română.

Intrarea este liberă!

 

FFF2017 – realitatea prin obiectivul filmului francez !

Organizatori: Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România

Co-organizatori: Universitatea de Vest din Timișoara

Prezentat de: Orange

Parteneri: Renault, Groupama, Carrefour,

Parteneri Timișoara: MGI Coutier, Helpline, APECA, Hexagone

Parteneri media: TV5MONDE, TVR, RFI România, Radio România Internațional, Kolectiv,

Parteneri media Timișoara : Kiss Fm, TVR Timișoara, Urby, Timișoara Azi, Timisoreni.ro, Pagini de cultură, Pelicula Culturală, Marele Ecran

Cu sprijinul: Cahiers du cinéma

Programul complet :

http://institutfrancais.ro/Timisoara/event/61/Festivalul%20Filmului%20Francez

Informații în timp real: Facebook Festival du Film Français Timisoara 2017

Locatie

Harta
Loc de desfășurare:
Aula Magna a UVT
Strada:
Bv. Vasile Pârvan nr. 4
Cod Postal:
300223
Oras:
Timişoara
Judet:
Timiş
Tara:
Tara: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Octombrie 2018  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Vremea

Mostly cloudy

18°C

Timișoara

Mostly cloudy

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna