Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
ROVINHUD Wine Show
Cand:
17.11.2017 - 19.11.2017 11.00 h
Unde:
Hotel Timișoara - Timișoara
Categorie:
Timişoara

Descriere

ROVINHUD - un show despre oameni și vin

Știați că dintr-un butaș de vie se produce o sticlă de vin? Că vinul roze nu este rezultatul combinării vinului roșu cu alb, iar costul de producție al oricărui tip de vin nu depășește 10 euro litrul? Acestea sunt câteva din informații de bază pe care ar trebui să le cunoască pasionații de vin, iar la ROVINHUD se pot afla mult mai multe informații direct de la creatorii lor precum și de la specialiștii recunoscuți și apreciați din țară și străinătate ce vor participa.

Vineri, 17 noiembrie începe cea de-a 4-a ediție a ROVINHUD Wine Show, eveniment ce se va desfășura pe parcursul a 3 zile, la Hotel Timișoara din Timișoara.

Un grup de iubitori de vin și tinerii cu dizabilități ai Asociației Ceva de Spus au reușit să formeze o echipă de voluntari care, de patru ani, crează un salon de vin ce a devenit un etalon al calității în rândul evenimentelor de profil din România. La eveniment participă cele mai bune crame, strict selecționate de organizatori, experți de vin de talie mondială susțin masterclass-uri, iar profitul evenimentului este folosit de Asociația Ceva de Spus pentru implementarea proiectelor sale de auto-reprezentare.

 

“Ne dorim ca expozanții, vizitatorii și specialiștii să plece acasă văzând un pic altfel vinul și viața, lăsând în urmã o parte din prejudecăți și schimbându-și atitudinea față de persoanele cu dizabilități.” a declarat Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonator ROVINHUD.

Anul acesta se pot degusta 300 de vinuri din România, Republica Moldova, Ungaria, Italia, Franța, Portugalia, la standurile celor 32 de expozanți, savura preparatele partenerilor gastronomici și participa la cele nouă masterclass-uri susținute de experții internaționali invitați. Reprezentanții HORECA vor putea descoperi noutățile de pe piață, afla povestea din spatele vinurilor ce le servesc zi de zi dar şi dezvolta noi relaţii de business, beneficiind de un bilet la preț preferențial.

 

Vor susține masterclassuri doi Masters of Wine de renume internațional: Peter McCombie MW şi Patrick Farrell MW, cărora li se alătură Dr. José Vouillamoz - doctor în genetica viței de vie, Luiz Alberto, fondatorul mișcării #winelover, Christine Havens, expert în vin și mamă a unui copil cu autism, Bruno Bortolotti, proprietarul casei de Prosecco Bortolotti, Barta Károly, expert și proprietar de vie din Tokaj, Ungaria, Imre Szakács-Orha, fondatorul primei școli acreditate Wine and Spirit Education Trust din România și Stefano Canello, expert în tipologia paharelor de vin.

 

Programul de acces în spațiul expozițional este vineri între orele 16:00 și 20:00, iar sâmbătă și duminică între orele 11.00 și 20.00.

 

Sâmbătă și duminică se vor organiza în premieră, tururi ghidate gratuite, ale spațiului expozițional, pe bază de rezervare în prealabil, la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , care vor fi susținute de Simona Smultea, absolvent WSET nivelul 2 și copreședinte al Asociației Ceva de Spus.

 

Sub egida ROVINHUD se va organiza vineri dimineața un concurs de fetească neagră, cu circuit închis, la care vor participa cei mai importanți experți în materie de vinuri din România: enologi, critici de vin, somelieri, organizatori de evenimente de profil, studenți ai Institute of Masters of Wine, absolvenți ai cursurilor WSET. Evenimentul este coordonat de Imre Szakács-Orha, fondator al organizației Wine-in-Business, primul program WSET autorizat în România.

 

Programul masterclassurilor începe vineri de la ora 17.30, când Luiz #winelover Alberto ne va încânta cu vinuri cu personalitate din toate colțurile lumii. El se reîntoarce la Timișoara în al doilea an consecutiv, după ce anul trecut a participat și i-a plăcut atât de mult încât a promis să revină.

 

Sâmbătă de la ora 10.00, Bruno Bortolotti ne va povesti despre perla coroanei Bortolotti. Barta Károly va continua la ora 12.00 cu un masterclass de furmint de pe plaiul Öreg Király (Regele Bătrân) unul dintre cele mai apreciate și renumite plaiuri din regiunea Tokaj. De la ora 15.00 va începe unul dintre cele mai așteptate masterclassuri ale ediției, ale cărui bilete sunt vândute în proporție de 80%: “Struguri din moștenirea României”, susținut de Dr. José Vouillamoz, genetician de struguri, elvețian de faimă mondială, unul dintre cei mai importanți experți la nivel mondial privind originea soiurilor de struguri din punct de vedere al profilului ADN-ului.

 

Peter McCombie MW va încheia ziua de sâmbătă cu un masterclass dedicat producătorilor, privind posibilitatea acestora de a se înscrie la unul din cele mai importante concursuri de vinuri din lume: International Wine Challange (IWC).

 

Duminică se va continua seria masterclassurilor începând cu ora 10.00, când va avea loc o degustare de vin comparativă folosindu-se diferite tipuri de pahare Riedler. De la ora 12.30 Christine Havens va susține un masterclass despre Pinot Noir-ul din Oregon atât de puțin cunoscut în țara noastră. De la ora 15.00 Patrick Farrell MW ne va încânta cu diferite tipuri de Cabernet Sauvignion din jurul lumii, iar de la ora 17.30 Imre Szakács-Orha va susține ultimul masterclass al evenimentului, despre vinuri din Toscana.

 

Expozanții din acest an sunt: Aramic, Avincis, Balla Géza, Bortolloti, Casa de vinuri Cotnari, Catleya, Corcova, Cseri Pince, DAVINO, Elite Wine, Gîrboiu, Licorna, Liliac, Nachbil, Crama Oprișor, Petro Vaselo, Crama Rătești, Cramele Recaș, Sărica Niculițel, Serve, Prince Știrbey, Thesaurus, Viile Metamorfosis, Villa Vinea, Aurelia Vișinescu. Importatorii prezenți sunt: Big Wine, Crush, Degustă Moldova, Produse Moldovenești (Chateau Vartely), Premium Drinks, ReWine.Ro, Vinimondo, Wine Point. Partenerii gastronomici sunt: Restaurant Mercy, Massimo și Senneville.

 

Prețul unui bilet este de 50 lei vineri (datorită programului mai scurt) și 70 lei sâmbătă și duminică, dar există și posibilitatea achiziționării de bilete de grup și diferite abonamente despre care puteți afla pe www.rovinhud.ro. Biletele de acces de bază se pot achiziționa de la: Asociația “Ceva de Spus”, Bibliotheka, Enoteca de Savoya, The Wine Guy, Vinto, iar cele pentru masterclass-uri și pachete speciale scriindu-ne la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Voluntarii de la Ceva de Spus le pot livra la adresa dorită, dacă se solicită acest lucru.

 

Pentru mai multe informații despre program și bilete accesați www.rovinhud.ro. Persoana de contact este: Zoltán Szövérdfi-Szép, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , tel: 0721613521.

Spot promovare: https://www.youtube.com/watch?v=v0FraMNSz38.

 

Parteneri media: Agenda, Banatul Meu, Timisoara Știri, TION, TimPolis, TVR Timișoara, Zile și Nopți, Ziua de Vest.

Vă invităm cu drag să fiți alături de noi în această aventură de trei zile!

 
###
 

--

Nicoleta Ciocov
Organizator
0721826070

Locatie

Harta
Loc de desfășurare:
Hotel Timișoara
Strada:
Mărășești nr. 1-4
Cod Postal:
3000086
Oras:
Timișoara
Judet:
Timiș
Tara:
Tara: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Octombrie 2018  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Vremea

Mostly cloudy

18°C

Timișoara

Mostly cloudy

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna