Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
Festivalul Internațional de Film CINECULTURA
Cand:
12.03.2018 - 17.03.2018 17.30 h
Unde:
Aula Magna a UVT - Timişoara
Categorie:
Timişoara

Descriere

 

Festivalul Internațional de Film CINECULTURA

 12-17 martie 2018, Aula Magna, Universitatea de Vest din Timișoara

 6 zile, 14 filme, 11 limbi. La mijlocul lunii martie Aula Magna a Universității de Vest va găzdui din nou CINECULTURA. A noua ediție a festivalului de film, organizat de lectori români și străini, cu sprijinul studenților voluntari, va avea loc între 12 și 17 martie.

În acest an CINECULTURA colaborează pentru prima dată cu Festivalul de Film est-european BEAST din Porto (Portugalia). Prin urmare, sâmbătă vor fi difuzate cinci documentare.

În prima zi a festivalului, luni, 12 martie, la ora 19.00 va fi proiectat filmul românesc. Dr. Mihaela Pencov, magistră și language trainer, posesoare de blog care merită „răsfoit” ne va introduce în atmosfera filmului adus în spațiul universitar, prezentând drama Vara s-a sfârșit, regizată de Radu Potcoavă. Prin intermediul Mihaelei ne întâlnim cu spațiul cinematografic, prin intermediul ecranului ne întâlnim cu copilăria, dar nu cu cea obiectiv imaginată, cu problemele și gadgeturile de acum. Începând de marți, puteți viziona câte două filme pe seară, de la ora 18.00, respectiv 20.00, cu excepția serii de vineri când filmul din Serbia va fi proiectat de la ora 17.30.

A doua seară de film, 13 martie, începe la ora 18.00 cu o comedie italiană Scusate se esisto care cuprinde în imagini, culoare și sunet lupta unei tinere femei care revine în Italia după ce a petrecut destui ani dincolo de granițele spațiului numit „acasă”. Filmul german Tschick, de la 20.00 a fost regizat de Fatih Akin și este o adaptare a celebrului roman despre doi adolescenți care pornesc prin lume într-o mașină furată.

Primul film de miercuri, 14 martie, de la ora 18.00 transpune spectatorii în Angola anilor ’60.  Filmul lui Zézé Gamboa, O grande Kilapy, urmărește viața tânărului „bon vivant” Joãozinho, care trăiește la limita legii și a acceptabilității morale, în pofida societății dominate de rasism și prejudecăți. Polina, danser sa vie, filmul de la 20.00, desface ițele unei alte povești de viață: o balerină ambițioasă din Rusia emigrează în Franța, căutând gustul succesului.

Ziua de joi, 15, are accente și tonuri grave, iar filmul austriac Gruber geht de la 18.00 este adaptarea regizoarei Marie Kreutzer a unui roman despre un businessman egocentric, diagnosticat cu cancer. Totul e bine când se termină cu… A mãe é que sabe, o comedie portugheză din care nu lipsesc condimentele puternice: conflictul între generații, încurcăturile cotidiene și reuniunea de familie.

Maratonul cinematografic de vineri, 16, începe la 17.30 cu producția sârbească Santa Maria Della Salute. Filmul e o călătorie în anii romantismului și spune povestea iubirii deloc clișeice dintre faimosul poet sârb Laza Kostić și o tânără de nouăsprezece ani. Backgroundul filmului spaniol de la 20.00 Felices 140 este tot un soi de reuniune. Petrecerea cotește însă imprevizibil când invitații află ceva de neignorat: gazda a câștigat recent la loterie.

Ziua de sâmbătă este o materializare a colaborării dintre Cinecultura și BEAST. Festivalul din Portugalia a fost fondat de un timișorean și are ca scop prezentarea filmului est-european în Portugalia. Așadar, în cadrul festivalului Cinecultura vor fi difuzate cinci documentare, selectate din secțiunea EAST DOC a ediției de anul trecut a festivalului BEAST.

Prin urmare, seara începe la ora 18.00 cu documentarul sârbesc Girls who Cut their Hair Short, de Jelica Jerinić și continuă cu o coproducție moldovenescă-norvegiană Good Morning Transnistria, de Fabien Greenberg și Bård Kjøge Rønning. La ora 20.00 vor urma: The Pit, un film ucrainean, de Anton Yaremchuk, producția poloneză-israeliană Miss Holocaust, de Michalina Musielak și Irena Siedlar. Seara de cinecultură se va încheia cu filmul leton Garages, de Katrīna Neiburga.

Filmele vor fi în limba de origine, cu subtitrări în engleză sau română. Intrarea este, ca în ceilalți ani, gratuită. Acest lucru se datorează sponsorilor, ambasadelor și institutelor culturale ale țărilor participante, caselor de producție, regizorilor chiar, și voluntarilor.

Program

Luni,

12 martie

19:00

Opening Ceremony
Vara s-a sfârșit (2016)


România

Marți,
13 martie

18:00

Scusate se esisto (2014)

Italia

20:00

Tschick (2016)

Germania

 

Miercuri,

14 martie

18:00

O grande Kilapy (2012)

Portugalia, Angola, Brazilia

20:00

Polina, danser sa vie (2016)

Franța

 

Joi,

15 martie

18:00

Gruber geht (2015)

Austria

20:00

A mãe é que sabe (2016)

Portugalia

 

Vineri,

16 martie

17:30

Santa Maria della Salute (2016)

Serbia

20:00

Felices 140 (2015)

Spania

 

Saturday,

17 martie

18:00

20:00

Girls who cut their hair short (2016)

Good morning Transnistria (2016)

 

The Pit (2016)

Miss Holocaust (2017)

Garages (2016)              

Serbia

Moldova/ Norvegia

Ucraine

Polania/Israel

Letonia

Mai multe informații găsiți pe: www.cinecultura.ro.

Mai multe informații despre BEAST: https://beastfilm.pt.

Organizatori

Österreichischer Akademischer Austauschdienst (OeAD), Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD), Lettorato Italiano UVT, Centrul de Limba Portugheză - Camões, Instituto da Cooperação e da Língua, I.P. Portugal, Srpski Lektorat u Temishwaru, Instituto Cervantes Bucarest, Universitatea de Vest din Timişoara

 

Sponsori

Continental, Österreichisches Kulturforum Bukarest, Institut Français Timişoara, Konsulat der Bundesrepublik Deutschland in Temeswar, Fropin

Partneri

Österreichisches Kulturforum Bukarest, Österreich Bibliothek Temeswar, Ambassade de France en Roumanie, Institut Français Timişoara, Lectorat de Français Timişoara, Deutsches Kulturzentrum Temeswar, Ambasciata d´Italia a Bucarest, Consolato Onorario d'Italia a Timisoara, Camera di Commercio Italiana per la Romania, Embaixada de Portugal em Bucareste, Generalni Konsulat Republike Srbije Temišvar, Uniunea Sarbilor din Romania, Embajada de España en Bucarest, Consulado Honorario de España Timişoara, Via Rumania Cultura, Universitatea Politehnica Timişoara, Facultatea de Ştiinţe ale Comunicarii UPT, Plus East Cultural Association, BEAST International Film Festival, Icon Production, Biblioteca Centrală Universitară Eugen Todoran, Biblioteca Universitatea Politehnica Timișoara, Hexagone, Marele Ecran, Pelicula Culturală

Homepage: http://cinecultura.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/cine.cultura.5?fref=ts

 

Locatie

Harta
Loc de desfășurare:
Aula Magna a UVT
Strada:
Bv. Vasile Pârvan nr. 4
Cod Postal:
300223
Oras:
Timişoara
Judet:
Timiş
Tara:
Tara: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Septembrie 2018  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     
  3  4  5

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Vremea

Sunny

16°C

Timișoara

Sunny

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna