Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
Expozitia World Press Photo 2018
Cand:
31.05.2018 - 24.06.2018 10.00 h
Unde:
Muzeul de Artă - Timișoara
Categorie:
Timişoara

Descriere

 

Expozitia World Press Photo 2018

Cea mai importanta expozitie de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, va putea fi vizitata in Timisoara in perioada 31 mai – 24 iunie 2018, la Muzeul de Arta.

Evenimentul de la Timisoara este organizat de Fundatia EIDOS in parteneriat cu Fundatia HATEGAN si Muzeul de Arta, Consiliul Judetean, Facultatea de Arte si Design, Universitatea de Vest. Aceasta face parte din expozitia anuala internationala World Press Photo, itineranta in intreaga lume. Timp de un an, expozitia ajunge sa fie montata in peste 100 de spatii din peste 45 de tari si vizitata de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare editie. Prin parteneriatul cu Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, dupa Bucuresti, expozitia este deschisa publicului in Timisoara (31 mai – 24 iunie) si, in premiera, Cluj-Napoca (29 iunie – 22 iulie).

„Credem ca educatia vizuala este extrem de importanta intr-o lume a stirilor false si a surselor indoielnice de informatie, de aceea incercam din 2009 sa aducem expozitia World Press Photo in fata unui public cat mai numeros in Romania. Ne bucuram sa fim pentru al doilea an consecutiv in Timisoara” a declarat Cristian Movila, fondator Eidos Foundation, reprezentantat World Press Photo in Romania.

„Dupa succesul primei editii a World Press Photo la Timisoara ne bucuram ca si in acest an avem posibilitatea de a aduce aceasta expozitie internationala la Timisoara. Credem ca publicul timisorean doreste si apreciaza astfel de evenimente culturale cu valente internationale. De asemenea, in considerarea titlului de Capitala Culturala Europeana, noi credem ca este necesar sa punem din timp Timisoara pe harta lumii, integrand-o in circuite internationale, cu renume si  notorietate, pregatind astfel terenul pentru un an 2021 cand vom putea cu totii culege roadele. Ii asteptam si in acest an pe timisoreni in numar cat mai mare sa treaca pragul expozitiei”, declara Ioana Hategan, presedinte Fundatiei Hategan.

In 2018, competitia a ajuns la editia numarul 61 si a reunit inscrieri din toata lumea: 5.034 de fotografi din 125 de tari au trimis 73.044 de imagini. Juriul a oferit premii in 8 categorii, catre 42 de fotografi din 22 de tari.

Expozitia WPP este o initiativa a World Press Photo Foundation, fondata in anul 1955 in Olanda, si activeaza ca organizatie independenta, non-profit, cu sediul in Amsterdam. Competitia a debutat in 1955, cand 42 de fotografi din 11 tari au inscris peste 300 de fotografii pentru jurizare.

Locatie

Harta
Loc de desfășurare:
Muzeul de Artă   -   Site
Strada:
Piața Unirii
Cod Postal:
3000085
Oras:
Timișoara
Judet:
Timiș
Tara:
Tara: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Ianuarie 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
 
   

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna