Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
Expoziția de gravură Bica Natalia Veronica SILUETA Reconfigurarea formei prin culoare
Cand:
04.06.2018 - 18.06.2018 19.00 h
Unde:
Centrul Multifuncțional Bastion - Timişoara
Categorie:
Timişoara

Descriere

 Expoziția de gravură
 
  Bica Natalia Veronica
 
SILUETA  
Reconfigurarea formei prin culoare
 
VERNISAJ: 7 IUNIE 2018, ORA: 19:00
 
Spațiul expozițional Centrul Multifuncțional, Bastionul Theresia/ str. Hector nr. 4, corp C


 
  „Dorind să-și astâmpere setea în ape de izvor, o altă sete i s-a născut: pe când bea, răpit de    frumusețea chipului văzut în unde, se îndrăgostește de ceea ce nu era corp, ci numai umbră, căreia speranța lui îi dădea viață.”
 
 
             Plasată în zona graficii generată de numite tehnici clasice, silueta ca formă incertă se reconfigurează într-o zonă experimentală a gravurii contemporane. Conceptul lucrărilor are ca sursă de inspirație procedeul „Silhouette”(Silueta) utilizat către sfârşitul secolului al  XVIII-lea şi  începutul secolului al XIX-lea, o modalitate autentică şi simplă de portretizare prin trasarea conturului pe un fundal alb care astfel va reda fidel umbra.
 
              Depășind anumite concepte tradiționale de reprezentare ale acestei tehnicii, definită ca formă concretă de o singură tonalitate, în general de culoare închisă pe un fundal deschis, s-a optat pentru îmbogățirea expresivității spațiului vizual printr-o dinamică caracteristică elementelor de limbaj plastic, atât grafic cât și cromatic. Diversele tehnici utilizate au reprezentat și contextul unor experiențe care  sugerează un nou spaţiu vizual.
 
               Formele expresive și liniile simple care definesc siluetele reprezintă o exlatare a subiectelor ce se regăsec și sunt pregnante în special în lucrările lui Egon Schiele sau Gustav Klimt și la un nivel conceptual în suportul teoretic și lucrările lui Mark Rothko.
 
      Principalele efecte explorate sunt: proiecția umbrei, relația dintre plin și gol, structură și modul, perspectivă sau atmosferă. Percepția formelor vizuale este determinată de distribuirea elementelor în spațiu și orientarea lor pe diferite planuri, distanță, unghi și lumină. Umbra proiectată în vederea obținerii unor efecte grafice devine o extensie a elementelor care există într-o stare bidimensională în spațiu, astfel conceptul de siluetă pendulează între concret și efemer și devine martorul inefabil al existenței materiale.
 
              Expoziția va fi deschisă publicului între 4 și 18 iunie 2018
 

Locatie

Loc de desfășurare:
Centrul Multifuncțional Bastion
Strada:
str. Hector nr. 4 - Bastionul Maria Theresia
Cod Postal:
300070
Oras:
Timişoara
Judet:
Timiş
Tara:
Tara: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Ianuarie 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
 
   

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna