Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
Proiectie film - Dovlatov
Cand:
15.06.2018 19.00 h
Unde:
Teatrul "Merlin" - Timişoara
Categorie:
Teatrul "Merlin"

Descriere

Dovlatov, dublu premiat la Berlinale 2018, în premieră la Timișoara

”Dovlatov”, cel  mai nou film al  lui Alexey German Jr. , filmul premiat cu două trofee la Berlin anul acesta: Ursul de argint pentru contribuție artistică și Premiul Berliner Morgenpost Reader’s Jury va fi proiectat în premieră la Timișoara în 15 iunie, de la ora 19.00, la Teatrul Merlin.

 

Filmul  urmărește  șase zile din  viața renumitului  scriitor, Serghei Dovlatov,  a cărui viziune satirică depășea  constrângerile Rusiei Sovietice din  anii ’70. Împreună cu poetul și prietenul  său, Iosif Brodski, Dovlatov a luptat pentru  menținerea talentului și integrității sale, fiind  martor în același timp la suprimarea celorlați colegi  de breaslă de către un sistem puternic, de neclintit, de  care nu vor scăpa ulterior odată decât cu emigrarea în Occident.

 

”Dovlatov” este cel mai nou film al lui Alexey German Jr. (Ursul de Argint pentru „Under Electric Clouds͟”, Leul de Argint pentru „Paper Soldier͟), care pentru prima dată își îndreaptă camera de filmat asupra orașului său natal, Leningrad (Sankt Petersburg), pentru a ilustra viețile tinerilor scriitori sovietici Serghei Dovlatov și Iosif Brodski și a altor artiști reprimați în anii ’70.

 

În Rusia, filmul ”Dovlatov” a avut o premieră ”blitz” surprinzătoare și totodată impresionantă, fiind lansat pe 400 de ecrane timp de 4 zile, cu peste la 300.000 de spectatori, un număr neobișnuit pentru un film art house. În România va fi lansat din 15 iunie în cinematografe, iar la Timișoara poate fi vizionat doar la proiecția eveniment organizată de Asociația Pelicula Culturală.

 

Serghei  Dovlatov (3 septembrie 1941–24 august 1990) este socotit unul dintre cei mai originali şi mai inteligenţi scriitori ruşi. În Uniunea Sovietică fusese, după propriile mărturisiri, un elev rău, un student rău, un soldat rău şi mai ales un cetăţean sovietic rău. Dar este un scriitor extraordinar, limpede, direct, cu „efect pe termen lung". Dovlatov a devenit azi unul dintre cei mai populari prozatori din Rusia.

 

Filmul este distribuit în România de Bad Unicorn și este proiectat la Timișoara cu sprijinul Teatrului Merlin, Consiliului Județean Timiș, Librăriei Două Bufnițe, Zile și Nopți.

 

Prețul unui bilet este de 10 lei și poate fi achiziționat la Librăria La Două Bufnițe, Piaţa Unirii nr. 11 (intrare de pe Matei Corvin), începând cu vineri, 8 iunie, sau la sală, înainte de film.

 

EventFB: https://www.facebook.com/events/1693006844149127/

YouTube Trailer: https://youtu.be/H6lForbibns

###

 

-- 

Nicoleta Ciocov
 
Asociația Pelicula Culturală
Co-fondator Ceau, Cinema!
 
0721826070
 

Locatie

Harta
Loc de desfășurare:
Teatrul "Merlin"
Strada:
Bv. Carol I, nr. 3
Cod Postal:
300172
Oras:
Timişoara
Judet:
Timiş
Tara:
Tara: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Ianuarie 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
 
   

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna