Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
LES FILMS DE CANNES À TIMIŞOARA
Cand:
19.10.2018 - 21.10.2018 18.00 h
Unde:
Aula Magna a UVT - Timişoara
Categorie:
Timişoara

Descriere

                           

 Carlos Reygadas deschide LES FILMS DE CANNES À TIMIŞOARA

 A treia ediție a festivalului Les Films de Cannes à Timișoara are loc între 19 și 21 octombrie, la Aula Magna a Universității de Vest.

Intrarea este liberă.

Oaspetele de onoare al acestei ediţii este regizorul mexican Carlos Reygadas, care va fi prezent în deschiderea ediției, pe 19 octombrie, de la ora 18:30, cu ocazia proiecției celui mai recent film al său, Our Time / Nuestro Tiempo, în care Reygadas joacă totodată și rolul principal, alături de soția lui din viața reală, Natalia López.

După proiecție, Carlos Reygadas va discuta cu publicul despre filmul său și despre cinema. Criticul Irina Margareta Nistor va modera discuția și va prezenta filmele din program.

 

Carlos Reygadas a fost consacrat drept cea mai radicală voce a cinematografiei mexicane contemporane prin selecțiile succesive de la Cannes, pe care presa de la Cannes le-a adulat și urât cu aceeași patimă.

 

Carlos Reygadas a debutat cu primul său film de lungmetraj în secțiunea paralelă a festivalului, Quinzaine des Réalisateurs, în 2002. Japón a intrat imediat în vizorul criticilor dar și al juriului, filmul primind o mențiune specială Caméra d'Or. În Japón se vede deja direcția pe care Reygadas, un cinefil pasionat și cultivat, o urmărește în cinema: personaje puternice, situații controversate, adesea la limita pornografiei, narate într-un ritm așezat mustind de pasiune și viață.

Reygadas a fost selectat pentru prima dată în competiție la Cannes cu Battle in Heaven, în 2005, apoi, în 2007, a câștigat Premiului Juriului cu Silent Light, un omagiu adus lui Carl Th. Dreyer, film despre o iubire interzisă în mijlocul unei comunități de menoniți din Mexic. Post Tenebras Lux, a obținut, în 2012, Premiul pentru regie la Cannes.

În Our Time, Reygadas duce radicalismul mai departe și se inspiră puternic din viața personală pentru o poveste despre pasiune, trădare, familie și libertate. Prezentat în competiția oficială a festivalului de film de la Veneția 2018, Our Time i-a adus lui Reygadas comentarii elogioase din partea criticii internaționale.

El însuși pasionat de rodeo, regizorul este și protagonistul acestui film în care joacă toată familia sa. Soția din viața reală și editor al unora din filmele sale anteriaore, Natalia López joacă și rolul principal alături de el, iar copiii cuplului sunt distribuiți în film în rolurile de copii ai familiei.

Reygadas este cunoscut pentru ambiguitatea și dirctețea filmelor sale, care încearcă să releve natura animalică a ființei umane prin secvențe violente  - în Our Time, Reygadas filmează cu pasiune în multe momente taurii dezlănțuiți – între ei și personajele sale diferența fiind de intensitate a emoțiilor și de conștiință.

Programul complet al proiecțiilor poate fi consultat pe http://filmedefestival.ro/les-films-de-cannes/program/timisoara/.

Detalii: www.filmedefestival.ro. Ne puteți urmări pe Facebook: Les Films de Cannes a Bucarest și Facebook event Les Films de Cannes à Timisoara.

***

Festivalul este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului.

Mașina oficială a festivalului: Renault

Susținut de: BRD - Groupe Société Générale

Cu sprijinul: Catena

Un proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Naţional al Cinematografiei, realizat în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din Bucureşti.

Cu sprijinul: Primăria Municipiului Timişoara, Universitatea de Vest

Parteneri: Air France, Institutul Cultural Român, Institutul Francez din Timișoara, Filmex România

Organizat de: Asociația Cinemascop

Colaboratori locali: Magus Consulting

Parteneri media: TVR, Radio România Cultural, Adevărul, Dilema Veche, OK! Magazine, Zile și Nopți, Agerpres, Senso TV, Tonica, Ziare.com, Business24, Observator Cultural, Oraşul Timişoara, Timişoreni.ro, E-cultura.ro.

Parteneri de comunicare: PiArt Vision. Parteneri de monitorizare: MediaTRUST

***

Locatie

Harta
Loc de desfășurare:
Aula Magna a UVT
Strada:
Bv. Vasile Pârvan nr. 4
Cod Postal:
300223
Oras:
Timişoara
Judet:
Timiş
Tara:
Tara: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Iunie 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna