Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
Expozitia Harta si Teritoriu
Cand:
07.12.2018 - 28.02.2019 10.00 h
Unde:
Mansarda Bationului Maria Therezia - Timişoara
Categorie:
Muzeul National al Banatului

Descriere

Muzeul National al Banatului si Fundatia Art Encounters ii invita pe timisoreni la expozitia Harta si Teritoriu. Romania in Cartografia Europeana sec. XV-XIX, ce se va desfasura la Muzeul National al Banatului, Bastionul Therezia, intre 7 decembrie 2018 si 28 februarie 2019.

Expozitia reuneste 120 de harti originale, lucrari din mai multe colectii din Romania, dar si din strainatate. De asemenea, doi dintre cei mai relevanti colectionari de harti vechi ale teritoriilor romanesti isi expun aici piese importante din colectiile lor.

Cea mai mare parte din lucrari vor fi expuse publicului in premiera.

Organizatorii isi propun sa arate o posibila citire a aspectelor ce tin de teritoriul national si evolutia acestuia in context european, traversand 5 secole de istorie. Lucrarile cu o vechime considerabila dezvaluie un proiect vizual inedit, fiind totodata, adevarate lucrari artistice. Cea mai veche harta prezentata dateaza din 1478, iar cea mai recenta din 1879.

Expozitia prezinta parcursul istoric al Tarilor Romane, de la primele formatiuni statale si culminand cu ceea ce inseamna Romania ca stat. Astfel, tematica expozitiei reflecta modul in care teritoriile romanesti sunt reliefate de cartografii europeni si maniera  in care este interpretata evolutia lor. In contextul celebrarii Centenarului, expozitia de fata este actuala din punct de vedere tematic si ca abordare vizuala, aducand in discutie diversele etape istorice pe care le-am traversat.

Locatie

Loc de desfășurare:
Mansarda Bationului Maria Therezia
Strada:
Popa Şapcă
Cod Postal:
300223
Oras:
Timişoara
Judet:
Timiş
Tara:
Tara: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Iunie 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna