Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
IMPULS
Cand:
10.07.2019 - 14.07.2019 21.00 h
Unde:
Timisoara - Timisoara
Categorie:
Asociaţia Timişoara 2021-Capitală Europeană a Culturii

Descriere

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, în parteneriat cu Sezonul România-Franța (partener principal) și Institutul Francez din Timișoara, organizează în perioada 10-14 iulie marele proiect IMPULS: Timișoara în (Re)Construcție.

Orașul nostru se transformă, se reconstruiește. La fel ca el, și oamenii, și mentalitățile se schimbă. La conferința de prezentare, de miercuri 10 aprilie, au participat Simona Neumann, director executiv Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, Andrei Țărnea, comisarul general din partea română pentru Sezonul Franţa-România, Jean Jacques Garnier, comisarul general din partea franceză pentru Sezonul Franța-România, Cyrille Fierobe, director al Institutului Francez Timișoara și reprezentanți ai companiei artistice G. Bistaki.

Proiect IMPULS: Timișoara în (Re)Construcție cuprinde o serie de spectacole de teatru și dans care vor sparge barierele clasicului și întâlniri față în față cu artiștii. Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântu Gheorghe vor fi, timp de 4 zile, scena unor momente inedite. Dansuri și jonglerii surprinzătoare, teatru experimental vor provoca timișorenii să urmărească spectacole ieșite din comun. Tema aleasă, Timișoara în (Re)Construcție este o temă actuală pentru că orașul este în continuă transformare. Și, alături de el, și cetățenii se vor transforma, mental și spiritual.

IMPULS este un program realizat în parteneriat cu Institutul Francez din Timișoara și unul inclus în dosarul de candidatură pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană. S-a vorbit deja despre importanța publicului, mai ales a celui timișorean, în contextul capitalei culturale.

Program  

  • 10 iulie – 21:30 Baina(na)
  • 11 iulie – 11:00 Cafea cu artisti ( strada Alba Iulia)

                                    17:00- 20:00 Transport Exceptional ( Piata Victoriei)

                                    21:30 Baina(na) ( Piata SF. Gheogrhe)

  • 12 iulie – 11:00 Cafea cu artisti ( Strada Alba Iulia)

                         17:00-20:00 Transport Exceptional ( Piata Victoriei)

  • 13 iulie - 11:00 Cafea cu artisti (Strada Alba Iulia)

                        22:00 Copiii Revolutiei ( Piata Libertatii)

  • 14 iulie – 11:00 Cafea cu artisti (Strada Alba Iulia)

                         20:00 Cadre si Forme (Piata SF. Gheorghe)

                         22:00 Copiii Revolutiei (Piata Libertatii)

Despre artiștii participanti:

Compania franceză G. Bistaki este una dintre cele mai originale companii de teatru outdoor din Europa, iar cei 5 artiști-dansatori vor susține două spectacole în Piața Sfântul Gheorghe în zilele de miercuri, 10 iulie și joi, 11 iulie, de la ora 21.30.

Artiștii de la G. Bistaki susțin astăzi spectacole în toată lumea. La Timișoara vor veni cu Baïna(na), un spectacol amuzant și postmodernist în care experimentează cu curaj, folosind obiecte comune, saci, lopeți, pentru ada o valență artistică obiectelor uzuale.

Cie Beau Geste din Franța va propune un dans inedit – Transports Exceptionnels, în Piața Victoriei, în zilele de joi 11 iulie 2019 și vineri, 12 iulie 2019 – de la ora 17.00 și de la ora 20.00.

Artistul Dominique Bovin are câteva creații emblematice pentru stilul său care se caracterizează prin mecanică și dans.

Transports Exceptionnels a fost deja jucat în peste 50 de țări și ajunge acum în Timișoara, după care își va continua parcursul prin lume.

Școala de Vară de Dans Contemporan va susține spectacolul Cadre și Forme – duminică, 14 iulie, de la ora 20.00 – în Piața Sf. Gheorghe.

Școala vară de dans contemporan din Timișoara – Cadre și Forme/Frames & Shapes este organizată de Asociațiile Noi Re-Creăm și Unfold motion. Cele două coregrafe, Louise Kelsey din Marea Britanie și Lavinia Urcan din România, lucrează timp de o săptămână cu iubitorii de dans și pregătesc pentru duminică un spectacol inedit.

Teatrul Ósmego Dnia este unul dintre cele mai renumite teatre din Polonia si vine la Timisoara cu spectacolul Copiii Revoluției, care se va juca în zilele de sâmbătă, 13 iulie 2019 și duminică, 14 iulie 2019, de la ora 22.00, în Piața Libertății.

Teatrul polonez își are originile în mișcarea teatrală studențească din anii 60. Compania poloneză este numită astăzi The Rolling Stones ai teatrului. Ea a creat și a pus în scenă peste 50 de producții din întreaga lume. Teatrul lor este unul dintre cele mai importante centre de cultură independentă din Polonia.

Organizatorii și promotorii proiectului Europa Home, includ artiști tineri din alte țări în spectacolele lor. Împreună cu studenții Academiei de Arte din cadrul Universității din Osjiek, Croația, au creat acest nou spectacol, Copiii Revoluției.

Această producție a Teatrului Ósmego Dnia folosește medii și tehnici diferite: proiecții video, scene în mișcare, dans și păpuși, muzică. Copiii Revoluției este un spectacol dedicat nu numai celor care doresc revoltă, ci și celor care au sperat un viitor mai bun pentru toți, celor care nu au experimentat niciodată victoria, ci doar alte dezamăgiri.

 

Locatie

Loc de desfășurare:
Timisoara
Strada:
diverse locatii
Cod Postal:
6
Oras:
Timisoara
Judet:
RO

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Noiembrie 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    
 

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna