Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
Expozitia "Permutări"
Cand:
12.11.2019 - 12.12.2019 09.00 h
Unde:
Centrul Cultural German - Timişoara
Categorie:
Timişoara

Descriere

12 nov -12 dec

Asociația Diplomatic Art, Asociația Timișoara 2021 - Capitala Europeană a Culturii și Centrul Cultural German din Timișoara vă invită la un nou eveniment din cadrul proiectului Ecouri Europene Consulart 2019: expoziția Permutări, vernisaj marți, 12 noiembrie 2019, ora 17:00, în Biblioteca Centrului Cultural German din Timișoara. Artiști: Silvia Lorenz (Berlin, Germania) și Arnold Schlachter  (Timișoara, România), curator: Maria Orosan-Telea.

Lucrarea va putea fi vizionată în perioada 12 noiembrie - 1 decembrie 2019. Orar: Luni și Miercuri: 9:00-14:00, Marți și Joi: 12:00-18:00. Vineri, Sâmbătă, Duminică: închis.

Conceptul expozițional:

Permutări este un proiect colaborativ realizat în Biblioteca Centrului Cultural German de Silvia Lorenz, artistă din Berlin, și Arnold Schlachter, artist și poet care trăiește în Timișoara. Versurile publicate de Arnold Schlachter în 2018, în volumul Cercului Literar „Stafette” din Timișoara au stat la baza reflecțiilor inițiale ale Silviei Lorenz asupra senzațiilor subiective pe care orașul le poate genera.

Ulterior, o reevaluare comună reprezintă punctul de întâlnire a două perspective distincte. Perspectiva celui care interacționează zilnic cu orașul, îi cunoaște în detaliu problemele, frumusețile și oscilațiile  și perspectiva celei care primește pentru prima dată vibrațiile sale vii și profunde. Acest punct de întâlnire naște schițe și adnotări comune, dar și o “colecție” de forme prelucrate de Silvia Lorenz și transpuse în limbaj sculptural.

Traseul de la versuri la semne aparent hieroglifice nu este unul liniar, el presupune cercetare, dialog, interacțiune, cunoaștere. Astfel că, proiectul propus de Silvia Lorenz și Arnold Schlachter acordă o egală importanță procesului de creație și rezultatului obținut în urma acestuia.

Așa cum titlul proiectului încearcă să sugereze, elementele intervenției din bibliotecă sunt și ele amprentate de procesualitate. Versurile, accesibile sub formă de text, sunt, de asemenea, lecturate. Formele orașului, prezentate în varianta lor prelucrată, definitivă, sunt vizibile și în stadiul intermediar, de schiță.” (Maria Orosan-Telea)

Conceptul general al proiectului Ecouri Europene Consulart:

„Proiectul Ecouri Europene Consulart urmărește punerea în valoare și includerea în circuitul cultural a unor spații neconvenționale pentru evenimente artistice, în special a clădirilor (inclusiv a vecinătăților acestora) în care își desfășoară activitatea consulatele generale și onorifice din Timișoara. Aceste spații, destinate în mod obișnuit activităților de business, de locuit sau în particular activităților consulare, vor găzdui temporar proiecte colaborative, interdisciplinare și interculturale. Fiecare proiect va implica un duo format dintr-un artist vizual timișorean (sau muzician/ scriitor/ antropolog/ arhitect, etc) și unul provenit din țara al cărei consulat găzduiește evenimentul. Rezultatul colaborării va fi o instalație comună, concepută în funcție de locație (site-specific, adaptată spațiului în care va avea loc fiecare eveniment în parte) și care să aibă o componentă preponderent vizuală" (Asociația DIPLOMATIC ART Timișoara - http://diplomatic-art.blogspot.ro/ ).

Ecouri Europene Consulart 2019 este un proiect Timișoara 2021 - Capitala Europeană a Culturii, produs de Asociația DIPLOMATIC ART, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019. Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara.

https://www.facebook.com/timisoara2021eu/

Evenimentul Consulart Germania beneficiază, de asemenea, de suportul financiar din partea Goethe Institut din București.

Locatie

Harta
Loc de desfășurare:
Centrul Cultural German
Strada:
Liviu Gabor
Cod Postal:
300085
Oras:
Timişoara
Judet:
Timiş
Tara:
Tara: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Septembrie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
 
    

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna