Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
Între Chin și Amin
Cand:
18.11.2019 18.30 h
Unde:
Aula Magna a UVT - Timişoara
Categorie:
Timişoara

Descriere

intre chis si amin unv. vest

După proiecția de gală de la Filarmonica Banatul din luna octombrie, filmul regizat de Toma Enache, Între Chin și Amin, revine la Timișoara, la invitația Universității de Vest, fiind parte din programul Timișoara, trei decenii de libertate. Evenimentul va avea loc în data de 18 noiembrie 2019, la ora 18 :30, la Aula Magna a Universității de Vest și va fi urmată de o dezbatere la care vor participa regizorul Toma Enache, prof. univ. dr. Marcel Tolcea - scriitor, cadru didactic la Departamentul de Filosofie și Științe ale Comunicării al UVT și lect. univ. dr. Emanuel Copilaș-Ciocianu - cadru didactic la Departamentul de Științe Politice al UVT.

Intrarea este liberă.

Proaspăt premiat la Florence Film Awards-Best Director Feature Film, nominalizat la Buenos Aires International Film Festival, International Sound&Film Music Festival din Croația și prezentat ca proiecție-eveniment la Astra Film Festival 2019,  Între Chin și Amin aduce în fața spectatorilor iubire și ură, istorie ori veșnicie, credință și apostazie, sadism și rezistență, paradis sau apocalipsă.  

Trailer : https://bit.ly/32VT9NE        

Un film despre întâmplări din care nu mai poți face poezie pentru că deja realitatea e poezie – tragică, cutremurătoare, dar cu acele irumperi de rai ce dau fiorul credinței neclintite. Refugiul ultim e dragostea, gândul la ea e salvator în tenebrele lagărului exterminator, în care dracul își dezlănțuie împotriva omului, prin semeni reeducați, obsesia de a-l scoate pe Dumnezeu din inima lui. Suferința extremă, groaza morții, amenințarea de a face rău celor dragi sunt instrumente ale torționarilor ce încearcă experimentul de a preface minciuna în adevăr, lumina în întuneric, poruncile iubirii în dictoanele urii, credința în lepădare, libertatea în slugărnicie înjositoare sau în automatismul mașinal de unelte ale sistemului ateist.(Florin Caragiu, scriitor)

În rolurile principale îi puteți vedea pe Vali V. Popescu, Constantin Cotimanis, Ana Parvu, Kira Hagi. Din distribuție mai fac parte: Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Laurențiu Stan, Csaba Ciugulitu, Victoria Cociaș, Teodora Calagiu Garofil, Dragoș Stoica, Bogdan Sălceanu, Iany Panait, Remus Stănescu, Adrian Culețu, Mircea Taiss, Iulian Trăistaru, Armand Crișan, Ștefan Gota, Petrică Moraru, Alexandru Mereuță, Adrian Anghel, Daniel Nițoi, Cătălin Bocârnea, Michael Szegedi, Stelică Murariu, Octav Bjoza, George Stanca, Daniel Sin, Dorin Zachei, Alin Ailioaei, Tina Malamă, Tașcu Lala, Vlad Buzea.

Cu participarea extraordinară a actorilor: Ion Dichiseanu și Cezara Dafinescu.

Între chin și Amin este realizat din fonduri private și orice intenție de a sprijini drumul lui prin țară este bine-venită. Donațiile se pot face pe site-ul www.lasteaua.ro, la secțiunea donații.

Între chin și amin  este distribuit de La Steaua Film Studios

Parteneri: Universitatea de Vest Timișoara, ATOS, Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean  Timiș.

Locatie

Harta
Loc de desfășurare:
Aula Magna a UVT
Strada:
Bv. Vasile Pârvan nr. 4
Cod Postal:
300223
Oras:
Timişoara
Judet:
Timiş
Tara:
Tara: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Iulie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
  
  

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna