Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
Programul Teatrului Pentru Copii și Tineret
Cand:
11.02.2020 - 16.02.2020 10.00 h
Unde:
Teatrul "Merlin" - Timişoara
Categorie:
Teatrul "Merlin"

Descriere

marți, 11 februarie 2020 și miercuri, 12 februarie 2020, de la ora 10, jucăm spectacolul 

VINE O SANIE PE DRUM

SCENARIUL ȘI REGIA ARTISTICĂ: Diana Boboc

SCENOGRAFIA: Bajko Attila

PĂPUȘILE: Eva Lihor Laza

PICTURĂ:Marina Nicolici

MUZICA: Marius Mihalca

COREGRAFIA: Mădălina Ghițescu Petre, Diana Boboc

Vârsta recomandată: 3+

Durata spectacolului : 50 min.

Distribuția: Raul Lăzărescu, Octavia Petrișor, Olivera Iovanovici,Mădălina Toderaș, Diana Boboc. 

 A fost odată….ca niciodată… așa începe povestea trăită de Ionică. Plecat în căutarea mamei sale pe vreme geroasă,  tare trist și supărat cutreiera orașul, cântând la flașneta lui. Băiețelul avea o cutiuță cu mici nimicuri din care, din când în când, mai dăruia celor de-o seamă cu el câte o surpriză. 

Fără să mai creadă în Moș Vifor, în zâne, pitici şi alte basme, rătăcit în lumea poveștilor, întâlnește personaje autentic românești care-l îndrumă și reușesc, sau nu, să-i schimbe drumul.

Șoptind în taină despre povești uitate, despre cea mai dorită dorință a copiilor de a fi lângă mama, aducându-ne aminte despre vremurile copilăriei care odată trecute le poți regăsi doar în povești, spectacolul vorbește despre bunătate și despre bucuria de a dărui.

 

joi, 13 februarie 2020, de la ora 18, jucăm spectacolul 

4 DANSURI: 

AUTOR: Albert Espinoza

REGIA ARTISTICĂ: Alexandru Mihaescu

SCENOGRAFIA: Bajko Attila

Vârsta recomandată: 14+

Durata spectacolului:90 min

Distribuția: Laurențiu Pleșa Raluca Grumăzescu, Cristian Brătoiu, Mădălina Toderaș, Marko Adzic

În lumea lui Albert Espinosa din „4 Dansuri” se intră prin trapa prin care se aruncau cărbunii în pivnițele caselor. Piesa este o comedie dulce-amară despre trei destine aflate la răscruce: un frate şi o soră foarte ”specială”, cu un secret întunecat în familie şi un scriitor lipsit de succes, care face des pe clovnul și din când în când pe babysitter-ul. Cei trei se întâlnesc pentru a se ajuta unul pe celălalt şi pentru a fi uniţi, măcar pentru „4 Dansuri”, prin simpatia şi înţelegerea pe care numai celălalt o poate oferi. Desigur, nimeni nu bănuieşte acest lucru de la început.

În jungla unui mare oraş, povestea aceasta se hrăneşte din câteva situaţii destul de uşor de recunoscut în lumea actuală. Pe de o parte, e vorba de tânărul obligat să îşi câştige traiul din te miri ce şi care nu se descurcă de fapt, atâta vreme cât ajunge să fie îngropat în datorii ce pot deveni periculoase. Pe de altă parte, e fratele aflat într-un midlife crisis din cauza responsabilităţii enorme ce o poartă pentru o soră mai mică. În sfârşit, sora care la 25 de ani nu poate duce singură o viaţă normală. Se adaugă cursurile de dans urmate de un tânăr bărbat pentru a ieşi din rutină şi prezenţa prietenilor care stau alături la bine şi la greu. În momentul în care destinul îi aduce pe toţi împreună, toate aceste situaţii capătă un nou sens, iar destăinuirile încep să curgă, până când povestea cea mai intimă a fiecăruia iese la iveală. Pentru o clipă, datorită sincerităţii fiecăruia, toţi devin o familie.  

Sugestia oferită este că o comunitate, o nouă familie, se formează atunci când oamenii se ascultă cu atenţie, când recunosc problemele celuilalt şi când se iubesc. Mai mult, aceste familii ajung să se formeze şi să aducă bucuria cea mai sinceră chiar dacă între membri există diferenţe foarte mari sau cei din afară îi consideră figuri tragice. Espinosa crede cu tărie acest lucru fiind el însuşi un caz special. A scris despre comunităţile ce se formau în spitalele în care a petrecut o mulţime de ani, locuri pline de tineri care trăiau o tragedie, însă care aveau aceleaşi nevoi şi acelaşi chef de viaţă (şi de glumă) precum cei de afară. Această experienţă l-a ajutat să vadă câteva adevăruri delicate undeva dincolo de zidul invizibil care îi separă pe oamenii consideraţi normali de cei care trăiesc cu un handicap. „4 Dansuri” ne invită să privim în această direcţie pentru a deveni mai buni şi mai atenţi unii cu ceilalţi.

Autorul sugera într-un interviu că stilurile muzicale menționate în titlul piesei se asociază cu diferitele etape ale vieții: rock și tango vin în timpul adolescenței, când orice te marchează pe viață, iar trăirile sunt extreme, bolero este asociat cu perioada înainte de 40 de ani când nu știi ce mai urmează sau cum se va termina totul, iar după 40 viața continuă în ritm de vals, un fel de maturitate în care trei pași te pot duce foarte departe, ba chiar îți pot schimba viața.

 

 

duminică, 16 februarie 2020, de la ora 11 și de la ora 12:30, jucăm spectacolul

FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI

                                                                                                                      

PREMIERA: 2005

DRAMATIZARE:  Ștefan Sasu după Ion Creangă

REGIA ARTISTICĂ: Ştefan Sasu

SCENOGRAFIA: Emil Grama

MUZICA: Marius Mihalca

Vârsta recomandată: 3+

Durata spectacolului: 50 min.

Distribuția: Roxana Maniu, Octavia Petrișor, Diana Boboc, Mădălina Ghițescu, Doru Maniu, Luana Uncruțiu,Mariana Ivașcu, Mădălina Toderaș, Raluca Grumăzescu. 

Teatrul „Merlin” a reușit  încă o montare izbutită după o altă poveste de Ion Creangă, așezată cu bucurie în șirul spectacolelor aflate în repertoriu. Spectacolul respectă firul clasic al poveștii în care fata cea bună a moşneagului ne arată că întotdeauna faptele bune, cinstea, omenia și hărnicia nu rămân nerăsplătite. O demonstrație de implicare și talent răsplătită în final cu multe aplauze.

Locatie

Harta
Loc de desfășurare:
Teatrul "Merlin"
Strada:
Bv. Carol I, nr. 3
Cod Postal:
300172
Oras:
Timişoara
Judet:
Timiş
Tara:
Tara: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Februarie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     
 

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna