EMail Štampa

Evenimente curente

Event 

Title:
Expoziţie interactivă: "Geniul lui Leonardo: Maşinile şi Invenţiile sale"
When:
07.12.2011 - 15.01.2012 18.30 h
Where:
Bastionul Theresia - Timişoara
Kategorija:
Muzeul National al Banatului

Description

Consulatul General al Italiei la Timișoara organizează împreună cu Confindustria, Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Muzeul Banatului Timișoara și Ministerul pentru Bunuri și Activități Culturale din Italia expoziția interactivă:
GENIUL LUI LEONARDO: MAȘINILE ȘI INVENȚIILE SALE
Inaugurarea expoziției va avea loc în data de 7 decembrie 2011, ora 18.30 în mansarda Bastionului Theresia.
Expoziția conține 40 de mașini și reproduceri după picturile lui Leonardo da Vinci. Mașinile sunt în mărime naturală și sunt interactive, fiind realizate după manuscrisele și desenele marelui renascentist. Se vor putea astfel admira aparate de zbor realizate după studiile lui Leonardo (ornitopterul, șurubul aerian), mașini de război (mitraliera, tancul, catapulta, bombarda), mecanisme de transmitere a mișcării, bărci și dispozitive de dragare.
Mașinile lui Leonardo da Vinci vor putea fi vizionate de timișoreni și de toți cei interesați, în perioada 7 decembrie 2011 – 15 ianuarie 2012, de marți până duminică, în orarul 10.00 – 18.00. Luni expoziția va fi închisă.
Prin grija Consulatului General al Italiei la Timișoara și datorită sponsorilor comunității italiene din România, intrarea la această expoziție va fi gratuită.
Muzeul Banatului va pune la dispoziția grupurilor doritoare și interesate un ghid care să explice modul în care funcționează mecanismele și mașinăriile, precum și impactul inventării acestora asupra progresului tehnologic de care beneficiem în prezent.

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Bastionul Theresia
Street:
Hector nr. 1
ZIP:
300086
City:
Timişoara
State:
Timiş
Country:
Country: ro