Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Štampa

Evenimente curente

Event 

Title:
Expozitia Aurul si argintul antic al Romaniei
When:
21.05.2014 - 29.05.2014 18.00 h
Where:
Bastionul Theresia - Timişoara
Kategorija:
Muzeul National al Banatului

Description

Aproximativ 1000 de obiecte din aur si argint ce acopera 5 milenii din istoria poporului roman vor putea fi admirate la Timisoara in  Expozitia Aurul si argintul antic al Romaniei.

 

Expozitia Aurul si argintul antic al Romaniei reprezinta incununarea cu succes a unui proiect muzeologic de anvergura nationala, unul dintre cele mai mari demersuri de acest fel organizate in Romania in ultimii 20 de ani. Este astfel pentru prima oara cand publicul din Romania are posibilitatea de a vedea, reunite intr-un singur loc, cele mai importante capodopere ale orfevrariei pre- si protoistorice sau de epoca clasica din colectiile a 31 de muzee din tara.

Unele dintre obiectele incluse in tematica expozitiei se afla in colectia Tezaurului Istoric a MNIR si, prin urmare, pot fi vazute doar la Bucuresti, altele sunt expuse in diferitele muzee de istorie si arheologie din tara, in timp ce o parte dintre acestea nu au mai fost prezentate publicului in trecut.

Podoabele din aur si din argint, accesoriile vestimentare, armamentul de parada, piesele de harnasament, vesela geto-dacica, dar si tezaure precum cele de la Sancraieni, Peteni, Dragesti, Tasad, Sacalasau, Rociu, Balanesti, ocupa un loc important in cadrul expozitiei, alaturi de numeroase alte asemenea piese din metale pretioase, descoperite pe teritoriul Romaniei.

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Bastionul Theresia
Street:
Hector nr. 1
ZIP:
300086
City:
Timişoara
State:
Timiş
Country:
Country: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Septembar 2020  >>
 pon  uto  sre  čet  pet  sub  ned 
 
    

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Za informacije o drugim programima koje finansira Evropska Unija u Rumuniji, za detaljnije informacije o članstvu Rumunije u Evropsku Uniju, pozivamo vas da posetite sajt o Predstavništu Evropske Komisije u Rumuniji.
Ovaj sajt ne predstavlja nužno zvanični stav Evropske Komisije. Odgovornost za tačnost i konzistentnost predstavljenih informacija imaju inicijatori sajta.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna