Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Štampa

Evenimente curente

Event 

Title:
Aurul și argintul antic al României
When:
21.05.2014 - 29.06.2014 18.00 h
Where:
Bastionul Theresia - Timişoara
Kategorija:
Muzeul National al Banatului

Description

Muzeul Național de Istorie a României itinerează expoziția “Aurul și argintul antic al României” în 12 oraşe din ţară. După Bucureşti Timişoara va fi gazdă a expoziţiei în perioada 21 mai – 29 iunie 2014.

„Expoziția Aurul și argintul antic al României reprezintă încununarea cu succes a unui proiect muzeologic de anvergură națională, unul dintre cele mai mari demersuri de acest fel organizate în România în ultimii 20 de ani. Unele dintre obiectele incluse în tematica expoziției se află în colecția Tezaurului Istoric a MNIR şi, prin urmare, pot fi văzute doar la Bucureşti, altele sunt expuse în diferitele muzee de istorie şi arheologie din ţară, în timp ce o parte dintre acestea nu au mai fost prezentate publicului în trecut. Podoabele din aur și din argint, accesoriile vestimentare, armamentul de paradă, piesele de harnașament, vesela geto-dacică, dar și tezaure precum cele de la Sâncrăieni, Peteni, Drăgeşti, Tăşad, Sacalasău, Rociu, Bălăneşti, ocupă un loc important în cadrul expoziției, alături de numeroase alte asemenea piese din metale prețioase, descoperite pe teritoriul României”, precizează, pe site-ul său, Muzeul Național de Istorie a României. Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică, preţul unui bilet este de 4 lei.

(Pe aceeaşi temă, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, județul Hunedoara, este deschisă începând cu luna martie şi până la sfârșitul acestui an, prima expoziție din istoria muzeului dedicată aurului dacic, ce cuprinde 385 de obiecte dacice, de tezaur, ce au o valoare cu totul deosebită. Muzeul este deschis de marţi până duminică între 9-17, biletul de intrare costă 2 lei.)

 

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Bastionul Theresia
Street:
Hector nr. 1
ZIP:
300086
City:
Timişoara
State:
Timiş
Country:
Country: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Septembar 2020  >>
 pon  uto  sre  čet  pet  sub  ned 
 
    

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Za informacije o drugim programima koje finansira Evropska Unija u Rumuniji, za detaljnije informacije o članstvu Rumunije u Evropsku Uniju, pozivamo vas da posetite sajt o Predstavništu Evropske Komisije u Rumuniji.
Ovaj sajt ne predstavlja nužno zvanični stav Evropske Komisije. Odgovornost za tačnost i konzistentnost predstavljenih informacija imaju inicijatori sajta.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna