Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Štampa

Evenimente curente

Event 

Title:
Expoziţie "Timişoara în anii Primului Război Mondial"
When:
23.12.2014 - 01.03.2015 10.00 h
Where:
Bastionul Theresia - Timişoara
Kategorija:
Muzeul National al Banatului

Description

Mari Conflagratii Mondiale, eveniment important al istoriei universale. 

Organizatorii prezinta aspecte legate de dezvoltarea social-economica din orasul nostru in anii premergatori razboiului, impactul declansarii razboiului, structurile militare timisorene, consecintele razboiului, intrarea Romaniei in razboi, constituirea Sfatului Poporului, prezenta militara sarba si franceza la Timisoara, Banatul in dezbaterile Conferintei de Pace de la Paris si instaurarea administratiei romanesti la Timisoara.

Alaturi de un numar mare de fotografii, sunt expuse arme, medalii, insigne, publicatii periodice, obiecte care au apartinut unor participanti la evenimente. Un spatiu important revine expunerii unui trunchi de copac de pe frontul italian, adus la Timisoara in anul 1916 de catre un grup de militari ai Regimentului 61 Infanterie Timisoara. Mentionam faptul ca, pe langa exponatele din colectiile organizatorilor, sunt expuse mai multe fotografii din colectii italiene si maghiare.

Expozitia „Timisoara in anii Primului Razboi Mondial”, organizata de Muzeul Banatului, este deschisa la galeria Theresia din Bastionul Cetatii, (strada Marthin Luther nr. 4).

Orarul de vizitare este marti-duminica: 10-17.

Informații suplimetare gasiti si pe https://www.facebook.com/MuzeulBanatuluiTimisoaraOficial

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Bastionul Theresia
Street:
Hector nr. 1
ZIP:
300086
City:
Timişoara
State:
Timiş
Country:
Country: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Septembar 2020  >>
 pon  uto  sre  čet  pet  sub  ned 
 
    

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Za informacije o drugim programima koje finansira Evropska Unija u Rumuniji, za detaljnije informacije o članstvu Rumunije u Evropsku Uniju, pozivamo vas da posetite sajt o Predstavništu Evropske Komisije u Rumuniji.
Ovaj sajt ne predstavlja nužno zvanični stav Evropske Komisije. Odgovornost za tačnost i konzistentnost predstavljenih informacija imaju inicijatori sajta.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna