Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Štampa

Evenimente curente

Event 

Title:
Expozitie- Orhidee salbatice si alte specii rare
When:
03.04.2015 - 30.04.2015 12.00 h
Where:
Bastionul Theresia - Timişoara
Kategorija:
Muzeul National al Banatului

Description

Sectia de Stiintele Naturii a Muzeului Banatului Timisoara verniseaza vineri, 3 aprilie 2015, la ora 12,00, la Bastion Theresia, expozitia temporara tematica intitulata Orhidee salbatice si alte specii rare de plante din vestul Romaniei.

Autorul expozitiei, dr. Sretco Milanovici, biolog - muzeograf la Sectia de Stiintele Naturii a Muzeului Banatului Timisoara va completa acest eveniment cu o prezentare despre orhidee salbatice si plante foarte rare si periclitate din zone naturale protejate si nu numai, din vestul Romaniei. Scopul prezentarii este de a expune starea actuala a speciilor rare de plante (majoritatea pe cale de disparitie), starea si diversitatea habitatelor naturale in care cresc acestea si amenintarile (din ce in ce mai severe) la adresa lor.

Mesajul prezentarii si a expozitiei in sine este unul: necesitatea imperativa de protectie si conservare a patrimoniului natural comun, aflat in linie ireversibila de disparitie.

De asemenea, expozitia reprezinta si o “poarta deschisa” pentru Saptamana altfel (6-10 aprilie 2015) si, prin aceasta cale, o invitatie pentru toti dascali care doresc sa ia parte la “o altfel de activitate” in perioada mentionata. Pe parcursul saptamanii respective, la ora 12,00, domnul dr. Sretco Milanovici va tine prezentarea intitulata Orhidee salbatice si alte specii rare de plante din vestul Romaniei. Le dorim si pentru nepotii nostri... ?!!

Evenimentul va fi prezentat de Claudiu Ilas, managerul Muzeului Banatului Timisoara, alaturi dr. Andrei M-Kiss, seful Sectiei de Stiintele Naturii. Expozitia poate fi vizitata pana pe data de 30 aprilie 2015.

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Bastionul Theresia
Street:
Hector nr. 1
ZIP:
300086
City:
Timişoara
State:
Timiş
Country:
Country: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Septembar 2020  >>
 pon  uto  sre  čet  pet  sub  ned 
 
    

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Za informacije o drugim programima koje finansira Evropska Unija u Rumuniji, za detaljnije informacije o članstvu Rumunije u Evropsku Uniju, pozivamo vas da posetite sajt o Predstavništu Evropske Komisije u Rumuniji.
Ovaj sajt ne predstavlja nužno zvanični stav Evropske Komisije. Odgovornost za tačnost i konzistentnost predstavljenih informacija imaju inicijatori sajta.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna