Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Štampa

Evenimente curente

Event 

Title:
CheckART Carnaval
When:
31.03.2017 - 01.04.2017 17.00 h
Where:
Piaţa Libertăţii - Timisoara
Kategorija:
Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş (FITT)

Description

 

CheckART Carnaval

In perioada 31 martie – 1 aprilie 2017, zeci de personaje de poveste, din Romania si din afara tarii, vor anima pietele din centrul Timisoarei, in cea de-a doua editie CheckART – primul festival de arta stradala din Timisoara facut de tineri pentru comunitate. De data aceasta, evenimentul va lua forma unui carnaval si are o provocare pentru toti timisoreni: „Cum ar fi sa mergi prin centrul Timisoarei si sa iti apara in fata o papusa de dulciuri? Sau o statuie-vant? Sau tablouri care danseaza? Ti se pare ca e o poveste, nu? Ai dreptate, asa si este! Acum, Check-ART imbraca haine de carnaval, asa ca isi pune si mastile pe fata, dar te invita si pe tine sa iti pui o masca si sa iti iei un costum. Doar vrei sa faci parte din poveste, nu? Ai vazut vreodata tablouri care danseaza? Le vei vedea acum, in Piata Libertatii”.

Vineri si sambata, de la ora 17,00, timisorenii care vor ajunge in zona centrala a orasului vor putea fi parte dintr-un spectacol complet de pantomima, mima, teatru, dans, pictura 2D, jonglerii cu foc sau acrobatie, in care actul actul artistic va fi interpretat de tineri artisti, majoritatea debutanti, dar si de tineri voluntari din cadrul programului nostru. De asemenea, in spectacol vor fi inclusi si mai multi tineri care provin din categorii defavorizate, dar si invitati din Cluj-Napoca si Novi Sad. Cu totii vor juca rolul unor personaje de epoca, zane, statui, mimi, bufoni, statui vivante, statui care leviteaza si multe altele.

Tehnicile de pictura 2D, prin care mai multe persoane vor fi pictate si se vor confunda cu tablourile, vor oferi efecte vizuale deosebite. Ulterior, “tablourile umane” vor transforma Piata Libertatii in ring de dans, si ii vor invita pe participanti la vals lent, dans clasic, hip-hop sau dans contemporan.

CheckART Carnaval este o actiune organizata de tineri, in cadrul Timisoara – Capitala Tineretului din Romania, la initiativa Franciscai Hoca-Virag, balerina a Operei Nationale din Timisoara. Din luna mai 2016 pana in luna mai 2017, Timisoara este prima Capitala a Tineretului din Romania. Programul, desfasurat sub sloganul Check-OUTimisoara, este implementat de Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis- FITT, cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si al Bancii Comerciale Romane.

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Piaţa Libertăţii
Street:
Piaţa Libertăţii
ZIP:
300086
City:
Timisoara
State:
Timis
Country:
Country: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Septembar 2020  >>
 pon  uto  sre  čet  pet  sub  ned 
 
    

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Za informacije o drugim programima koje finansira Evropska Unija u Rumuniji, za detaljnije informacije o članstvu Rumunije u Evropsku Uniju, pozivamo vas da posetite sajt o Predstavništu Evropske Komisije u Rumuniji.
Ovaj sajt ne predstavlja nužno zvanični stav Evropske Komisije. Odgovornost za tačnost i konzistentnost predstavljenih informacija imaju inicijatori sajta.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna