Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Štampa

Evenimente curente

Event 

Title:
Expoziţie foto - Orasul nevazut
When:
01.07.2017 - 31.07.2017 10.00 h
Where:
Centrul de Informare Turistică Timişoara - Timişoara
Kategorija:
Timişoara

Description

ORAȘUL NEVĂZUT

De mai mulți ani, Daliana fotografiază Timișoara și descoperă cu uimire că este un subiect nesfârșit. Trecem zi de zi pe lângă niște comori și nu le vedem. Dar ea le vede, în orașul prin care mergem  prea grăbiți și cu privirea în jos și vrea să ni le arate și nouă. Prin fotografii, priveste Timișoara cu atenție plină de dragoste, uneori cu durere, alteori cu curiozitate, cu spirit de explorator, cu uimire sau cu bucurie. Fotografia este doar un mijloc de contemplare, de descoperire, de împărtășire.

Daliana are o înclinație spre detalii de arhitectură și spre abstract, fotografiile ei descoperind o Timișoară plină de poezie și mister, trezindu-ți dorința de a bate la pas orașul și a vedea și tu ce vede ea. Dar nu este doar atât. Nu poate să nu observe, pe lângă frumusețe, și degradarea clădirilor, rănile lor. In același timp ne ridică  un semn de întrebare referitor la ce am primit de la generațiile precedente și ce vom lăsa noi în urmă.

Aparent este o serie de fotografii cu detalii de arhitectura, de fapt este despre oamenii nevazuti care le-au imaginat si mestesugit cu rabdare si daruire; si nu in ultimul rand despre cei care in prezent se bucura de ele, le pretuiesc si le ingrijesc; mai mult sau mai putin.

Ocrotirea monumentelor vechi este, întâi de toate, o mentalitate.                       Francoise Choay - Alegoria patrimoniului  

 

About architecture with DANIEL LIBESKIND

I think it communicates the richness of culture. Despite the fact that it has a lot to do with technology and with engineering, it is a central cultural field. When you do a building you are also communicating a story, you are telling something, and I often say even the most banal building tells you something – it tells you that there is nothing to tell you! But architecture is an art of communication and it is an art of culture and it is an art of the intellect, it is poetry, it is music.

Expoziţie de fotografie la  Centrul de informare turistica  

ORAŞUL NEVĂZUT

dezvăluit de fotografa Daliana Iacobescu
www.facebook.com/daliana.iacobescu

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Centrul de Informare Turistică Timişoara
Street:
Alba Iulia nr. 2
ZIP:
300077
City:
Timişoara
State:
Timiş
Country:
Country: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Maj 2018  >>
 pon  uto  sre  čet  pet  sub  ned 
 
   

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Vremea

Mostly cloudy

16°C

Timișoara

Mostly cloudy

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Za informacije o drugim programima koje finansira Evropska Unija u Rumuniji, za detaljnije informacije o članstvu Rumunije u Evropsku Uniju, pozivamo vas da posetite sajt o Predstavništu Evropske Komisije u Rumuniji.
Ovaj sajt ne predstavlja nužno zvanični stav Evropske Komisije. Odgovornost za tačnost i konzistentnost predstavljenih informacija imaju inicijatori sajta.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna