Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Štampa

Evenimente curente

Event 

Title:
Expozitie la Muzeul Banatului: Schliemann – Descoperitorul Troiei
When:
10.11.2017 - 25.02.2018 10.00 h
Where:
Muzeul Naţional al Banatului - Timişoara
Kategorija:
Muzeul National al Banatului

Description

 

In perioada 10 noiembrie 2017 – 25 februarie 2018, in premiera nationala la Muzeul National al Banatului din Timisoara, va fi prezentata expozitia internationala Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei.

Expozitia este o colaborare cu Muzeul de Pre- si Protoistorie din Berlin si prezinta viata si cariera marelui arheolog Heinrich Schliemann (1822-1890). Alaturi de colectia de obiecte si manuscrise personale a celebrului descoperitor german donata muzeului din Berlin, vizitatorii vor putea admira artefacte unice, alese din descoperirile facute la Troia si Micene.

Expozitia se adreseaza publicului larg si are ca obiectiv prezentarea unei personalitati de marca a arheologiei, care prin dedicatia lui a contribuit masiv atat la fundamentarea metodelor de cercetare, cat si la prezentarea rezultatelor acestora tuturor iubitorilor de istorie.

Daca vorbim de Homer, ne gandim, de la bun inceput la Troia, iar atunci cand vorbim de Troia, nu putem sa disociem orasul homeric de cel care l-a scos la lumina. Pasiunea lui nemarginita pentru poemele homerice l-a determinat sa caute adevarul efectuand cercetari arheologice in cele mai reprezentative monumente istorice ale civilizatiei mediteraneene de la sfarsitul mileniului al II-lea a. Chr.: Micene, Tirinth, Orchomenos si Troia.

Trecerea de la cautatorul de comori la arheologul cu metode clare de cercetare poate fi inteleasa doar prin prezentarea rezultatelor sapaturilor lui Heinrich Schliemann, ilustrate in aceasta expozitie de artefacte arheologice si imagini reprezentative.  Din pacate, imensa si pretioasa colectie a lui H. Schliemann, donata muzeului din Berlin, a suferit vicisitudinile celui de-al doilea razboi mondial. In prezent, o parte din artefactele descoperite la Troia se afla in Rusia, fiind considerate prada de razboi.

Expozitia internationala „Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei” aduce pentru prima data in Romania vase ceramice si de argint, idoli de marmura, obiecte de bronz etc.. De asemenea, in cadrul acestei expozitii poate fi admirata maestria orfevrarilor care au creat obiectele din asa numita „comoara a lui Priam”, aduse in replica la Timisoara, orginalele aflandu-se la Muzeul de Arta Puskin din Moscova.

Aducerea acestor bunuri muzeale de exceceptie a fost posibila datorita fondurilor generoase alocate de catre Consiliul Judetean Timis si a stranselor legaturi culturale si stiintifice dintre Muzeul National al Banatului si Muizeul de Pre- si Protoistorie din Berlin.

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Muzeul Naţional al Banatului
Street:
Piaţa Huniade nr. 1 (în prezent la Bastion)
ZIP:
300002
City:
Timişoara
State:
Timiş
Country:
Country: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Novembar 2020  >>
 pon  uto  sre  čet  pet  sub  ned 
      
      

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Za informacije o drugim programima koje finansira Evropska Unija u Rumuniji, za detaljnije informacije o članstvu Rumunije u Evropsku Uniju, pozivamo vas da posetite sajt o Predstavništu Evropske Komisije u Rumuniji.
Ovaj sajt ne predstavlja nužno zvanični stav Evropske Komisije. Odgovornost za tačnost i konzistentnost predstavljenih informacija imaju inicijatori sajta.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna