Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Štampa

Evenimente curente

Event 

Title:
Expozitie Tezaurul Muzeului National al Banatului
When:
11.04.2018 - 27.05.2018 10.00 h
Where:
Bastionul Theresia - Timişoara
Kategorija:
Muzeul National al Banatului

Description

 

Expozitie inedita, dedicata dezvoltarii economice a Timisoarei

 

 

Muzeul National al Banatului din Timisoara va expune in Bastionul Theresia o parte din obiectele de tezaur ale institutiei in cadrul unei expozitii inedite dedicate dezvoltarii economice a Timisoarei intre sfarsitul sec. al XVIII-lea si primele decenii ale sec. al XX-lea. Intitulata „Tezaurul Muzeului National al Banatului. Timisoara: ipostaze ale devenirii unei metropole europene. Aspecte economice”, expozitia va fi vernisata miercuri, 11 aprilie 2018, ora 16,00, in Mansarda B1 a Bastionului Theresia, putand fi vizitata in perioada 12 aprilie – 27 mai 2018.

Expozitia ilustreaza aspecte legate de dezvoltarea economica a orasului Timisoara, incepand cu emiterea Diplomei de oras liber regesc in anul 1781 si terminand cu progresul industrial si comercial din anii interbelici. In cadrul expozitiei sunt prezentate breslele si asociatiile mestesugaresti, firmele si asociatiile timisorene, ultimele segmente ale circuitului expozitional fiind dedicate industriei, comertului si cailor de comunicatie din a doua jumatate a sec. al XIX-lea si din primele decenii ale sec. XX.

Vizitatorii vor putea admira exponate deosebit de valoroase pentru istoria moderna a Timisoarei, obiecte care n-au mai fost expuse de mai bine de un deceniu. Printre obiectele de tezaur national care vor putea fi admirate in cadrul expozitiei se numara Diploma imperiala de ridicare a Timisoarei la rangul de oras liber regesc din anul 1781, Copacul de fier sau ”Pomul breslelor”, emblemele de breasla ale lacatusilor si cizmarilor, emblema hanului ”La Trompetistul”, vechea centrala telefonica a Primariei Timisoara etc.

Expozitia organizata de Muzeul National al Banatului este o incursiune captivanta in istoria economica a Timisoarei moderne, ilustrata prin intermediul valoroaselor exponate detinute de prestigioasa institutie.

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Bastionul Theresia
Street:
Hector nr. 1
ZIP:
300086
City:
Timişoara
State:
Timiş
Country:
Country: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Oktobar 2020  >>
 pon  uto  sre  čet  pet  sub  ned 
   
 

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Za informacije o drugim programima koje finansira Evropska Unija u Rumuniji, za detaljnije informacije o članstvu Rumunije u Evropsku Uniju, pozivamo vas da posetite sajt o Predstavništu Evropske Komisije u Rumuniji.
Ovaj sajt ne predstavlja nužno zvanični stav Evropske Komisije. Odgovornost za tačnost i konzistentnost predstavljenih informacija imaju inicijatori sajta.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna