Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Štampa

Evenimente curente

Event 

Title:
Festivalul de Muzică Veche
When:
17.09.2019 - 20.10.2019 19.00 h
Where:
Biserica Evanghelică Luterană - Timișoara
Kategorija:
Societatea Musica Antica

Description

afis fest muz veche tm 2019 micSocietatea Muzica Antica și Filarmonica Banatul anunță desfășurarea celei de-a  XIV-a ediții a Festivalului de Muzică Veche în intervalul 17 septembrie - 20 octombrie 2019. 

Biserica Evanghelică Lutherană (aflată lângă Punctele Cardinale) va găzdui și această ediție a festivalului, toate evenimentele fiind programate cu începere de la ora 19.00.

Codrin Emandi, directorul festivalului, alături de Diana Emandi - ambii violoniști în Orchestra Simfonică a Filarmonicii Banatul - au alcătuit și în acest an un program pe măsura așteptărilor înalte pe care au știut să le stârnească în public prin edițiile precedente.

Festivalul de Muzică veche începe 

marți, 17 septembrie cu un Grand Tour - o prezentare generală a tradiției Barocului italian în cadrul unui singur concert - susținut de CONCERTO DE' CAVALIERI, unul dintre cele mai captivante grupuri consacrate muzicii la instrumente de epocă, "riguros din punct de vedere istoric și elegant din punct de vedere artistic" (Gramophone)

joi, 19 septembrie, A NOCTE TEMPORIS, ansamblu fondat în 2016 cu scopul de a prezenta o muzică documentată istoric, care să atingă emoțional un public larg, va prezenta un program alcătuit din muzică de inspirație evanghelică, purtând titlul unei celebre cantate de J. S. Bach - Ich habe genug 

miercuri, 25 septembrie, ENSEMBLE LA FENICE,  alcătuit din soliști europeni de renume, membrii ai unor alte ansambluri de prim rang, oferă, sub genericul Natura Amorosa, un concert ce evocă freamătul de viață al naturii dar și primăvara barocului timpuriu.

sâmbătă, 28 septembrie, spectacolul America, Musica, Diferencia ne va prilejui întâlnirea cu "identitatea subtilă a repertoriului occidental al muzicii latino-americane" mijlocită de THE RARE FRUITS COUNCIL,  o formație caracterizată de critica internațională ca fiind de o "virtuozitate extraordinară, pasiune debordantă și expresivitate fără limite"

miercuri, 2 octombrie, RACHEL PODGER, "gloria britanică  de neegalat a viorii baroce" (The Times), acompaniată la lăută și teorbă de magistralul și polivalentul muzician sicilian DANIELE CAMINITI, vor prezenta un program plin de virtuozitate - Espresione Dramatica -  ilustrând  transformarea expresiei dramatice în alcătuirea sonatei pentru vioară de-a lungul secolului al XVII-lea 

miercuri, 9 octombrie, IL CONVITO - ne invită la o seară imaginară în Cafeneaua domnului Zimmermann din Leipzig, unde J.S. Bach obișnuia să-și întâlnească fiii, elevii și prietenii pentru a ne introduce în atmosfera "turnirurilor muzicale" ce se desfășurau în acel loc. 

sâmbătă, 12 octombrie, OCTUOR DE LA CHAMBRE PHILHARMONIQUE ne va prilejui o evadare către clasic și romantic cu un program Mozart- Beethoven

marți, 15 octombrie, ENSEMBLE AURORA invită publicul la o incursiune în muzica italiană, plină de noblețe și rafinament, într-un program intitulat Muzică din vremea lui Caravaggio și Guido Reni 

duminică, 20 octombrie, GRAINDELAVOIX - ansamblu ce reușește să realizeze o muzicologie afectivă în acțiune, determinand publicul să-și construiască propria memorie a semnificațiilor, ne propune o incursiune în Arta italiană a alegoriei sacre

Mulțumind tuturor celor implicați pentru acest nou prilej de a respira aerul unei posibil-legitime capitale culturale, vă așteptăm cu bucurie la  Biserica Evanghelică Lutherană, în fiecare din serile menționate, cu începere de la ora 19.00  
 

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Biserica Evanghelică Luterană
Street:
Piața Ionel I.C. Brătianu nr. 2
ZIP:
300056
City:
Timișoara
State:
Timiș
Country:
Country: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Jun 2020  >>
 pon  uto  sre  čet  pet  sub  ned 
     

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Za informacije o drugim programima koje finansira Evropska Unija u Rumuniji, za detaljnije informacije o članstvu Rumunije u Evropsku Uniju, pozivamo vas da posetite sajt o Predstavništu Evropske Komisije u Rumuniji.
Ovaj sajt ne predstavlja nužno zvanični stav Evropske Komisije. Odgovornost za tačnost i konzistentnost predstavljenih informacija imaju inicijatori sajta.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna