EMail Štampa

Evenimente curente

Event 

Title:
Expoziție la Fundația Art Encounters Timișoara
When:
12.12.2019 - 07.02.2020 10.00 h
Where:
Timisoara - Timisoara
Kategorija:
Timişoara

Description

poster expozitie-art-encounters decembrie

Fundația Art Encounters vă invită la vernisajul expoziției Pentru că în visele noastre ne asumam riscuri, care va avea loc joi, 12 decembrie, de la ora 19:30, la sediul permanent al fundației. Expoziția reunește lucrările a peste 20 de artiști români: Ioana Bătrânu, Ion Bârlădeanu, Ștefan Bertalan, Michele Bressan, Mircea Cantor, Andrei Chintilă, Harun Farocki & Andrei Ujică, Constantin Flondor, Adrian Ghenie, Bogdan Gîrbovan, Ion Grigorescu, Radu Grindei, Ana Lupaș, Alex Mirutziu, Florin Mitroi, Vlad Nancă, Miklos Onucsan, Andrei Pandele, Christian Paraschiv, Șerban Savu, Decebal Scriba. Curator: Diana Marincu

Titlul expoziției este inspirat de un poem-manifest creat de artistul Alex Mirutziu în 2015. Because in our dreams we took risks [Pentru că în visele noastre ne asumam riscuri], unul dintre versurile acestui manifest, preia greutatea unei sentințe și o transformă într-un nod de legătură pentru generații diferite. Acest nod țese temporar laolaltă fire cronologice, narațiuni istorice și repere culturale care alcătuiesc o imagine multifațetată a artei de dinainte și de după 1989, așa cum este ea reprezentată în expoziția de față – un decupaj din colecția Ovidiu Șandor. Luat ca reper al schimbării regimului politic, dar și al ciocnirii dintre iluzii și deziluzii, anul 1989 marchează în expoziție o secțiune documentară în care fotografia și filmul își revendică puterea de a absorbi realitatea imediată iar tensiunea dintre adevărul „pur” și adevărul construit scoate la suprafață întrebări încă valabile.

O altă secțiune a expoziției aduce împreună o serie de portrete și autoportrete ale artiștilor, microistorii personale care pun pe primul loc autonomia artistică și laboratorul creativ ca spațiu al libertății absolute. Artiștii oscilează între căutările continue ale propriilor repere identitare și radiografierea lucidă a contextului din jur, a realității nealterate și a actorilor săi anonimi și marginali. În paralel, construcțiile utopice continuă, de la colonizarea galaxiilor și imaginarea unei coloane infinite care leagă ADN-ul uman de spațiul cosmic până la visul nemuririi care ia locul exasperării existențiale. Pentru că în visele noastre ne asumam riscuri, realitatea după trezire devine doar o față a existenței, iar remușcările și fricile se estompează.

Expoziția va putea fi vizitată până în 7 februarie 2020, conform programului:

12 decembrie 2019 – 21 decembrie 2019

de marți – vineri între 10:00 –17:00 / sâmbătă între 12:00 – 18:00

27 decembrie 2019 – 6 ianuarie 2020

vizite doar cu programare la telefon +40745 767 916
7 ianuarie 2020 – 7 februarie 2020

de marți – vineri între 10:00 –17:00 / sâmbătă între 12:00 – 18:00


--------------
Expoziția Pentru că în visele noastre ne asumam riscuri face parte din programul Fundației Art Encounters, CAMP - CONTEMPORARY ART MEETING POINT, o platformă de dialog și implicare a publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană.

Proiect co-finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național.Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Fundația Art Encounters, Take Ionescu 46C (Casa ISHO, etaj 1), Timișoara

Venue

Loc de desfășurare:
Timisoara
Street:
diverse locatii
ZIP:
6
City:
Timisoara
State:
RO