Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Štampa

Evenimente curente

Event 

Title:
Programul Teatrului Pentru Copii și Tiner
When:
21.01.2020 - 26.01.2020 
Where:
Teatrul "Merlin" - Timişoara
Kategorija:
Teatrul "Merlin"

Description

Marți, 21 ianuarie, de la ora 10, jucăm la sediul nostru spectacolul Croitorașul cel viteaz

Croitorașul cel viteaz

Dramatizare: Bogdan Tudor Pelerin, după Frații Grimm

Regie artistică: Bogdan Tudor Pelerin

Scenografie: Rareș Moldovan

Muzică: Zeno Apostolache

Durată spectacol: 45 min.

Distribuţie: Luana Uncruțiu, Mădălina Toderaș, Marko Adzic, Robert Copoț

Prezentare:  

Pentru că a omorât „șapte dintr-o lovitură”, Croitorașul cel Viteaz e implicat, fără voie, într-o aventură cavalerească, iar istețimea lui se transformă într-o adevărată armă împotriva pericolelor.

Dramatizarea evidențiază încă o dată particularitatea regizorului, esențializarea poveștii, pentru ca spectacolul să aibă savoare și dinamism, îmbinând în mod obligatoriu partea recreativă cu cea educațională.

Abordarea este în spiritul clasic al poveștii în care feericul imaginii scenice și acuratețea firului narativ încarcă spectacolul, îl înviorează și-i conferă energie creatoare.

Miercuri, 22 iunie de la ora 10:30 și de la ora 11:30, jucăm în comuna Satchinez, județul Timiș, spectacolul Croitorașul cel viteaz. 

Joi, 23 ianuarie, de la ora 10, jucăm la sediul nostru spectacolul Făt Frumos din lacrimă

FĂT FRUMOS DIN LACRIMĂ

adaptare după basmul lui Mihai Eminescu 

Scenariul și Regia artistică: Alexandru Mihaescu

Scenografia: Bajko Attila

Costumele: Cristina Milea

Muzica: Rebeka Adam

Distribuția: Robert Copoț, Cristian Brătoiu, Mădălina Ghițescu-Petre, Laurențiu Pleșa, Raluca Grumăzescu, Raul Bastean, Maria Gornic, Mădălina Toderaș, Marko Adzic, Luana Uncruțiu, Octavia Petrișor

Vârsta recomandată: 6+

Durata spectacolului: 1h

Asemănător unui poem în proză, basmul lui M. Eminescu, Făt-Frumos din lacrimă, pretinde o montare pe măsură, într-un limbaj vizual și ludic specific teatrului. Astfel, scenele dinamice, de călătorie, de dialog sau de luptă alternează cu scenele onirice sau cu cele în care sunt prezente păpuși și jocul de umbre, într-o formă elegantă, dar și distractivă.

Supratema basmului este dată de aventurile unui erou, aventuri cu care suntem deja obișnuiți:  luptele cu diverse vrăjitoare, înfrângerea acestor obstacole și întoarcerea acasă unde toți vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți.

Întreaga călătorie este o suită de lecții pentrupersonajul principal, tânărul Făt-Frumos: umanitatea de care dă dovadă dușmanul de moarte al tatălui, însuși faptul că moare și se naște a doua oară prin intervenție divină, confruntarea cu spaima zborului oniric atunci când este urmărit de Miazănoaptea, realizarea că timpul și spațiul nu sunt decât convenții pe care mintea omului le poate înlătura etc. Acestea sunt elementele unei călătorii inițiatice unice în peisajul basmelor pe care vom încerca să le facem vizibile în narațiunea scenică. 

În contextul influențelor romantice, cel mai pregnant este impulsul transmis individului că trebuie să plece mereu în căutare de unul singur, în mintea sa, în vise sau în lume și că trebuie să lupte eroic cu stihiile și atunci e posibil să își descopere, până la urmă, sinele și ceea ce iubește. În același timp însă va fi ușor de observat cum tipul eroului nocturn Făt-Frumos este ajutat la fiecare pas, este inițiat de cei pe care-i întâlnește într-o lume mult mai complexă decât se aștepta să întâlnească, o lume miraculoasă, unde voinicia nu mai este de ajuns și numai astfel, privind cu deschidere, cu mirare, și fiind atent la lecțiile primite poate ajunge pe deplin la maturitate.

Duminică, 26 ianuarie, de la ora 11 și de la ora 12:30, jucăm spectacolul Zâna lacului. 

Zâna lacului

Distribuție: 

Diana Boboc, Mariana Ivașcu, Octavia Petrișor, Raluca Grumăzescu, Cristian Brătoiu, Robert Copoț

Spectacolul se adresează copiilor între  3 și 11 ani, iar păpușile sunt tip marionetă primitivă cu fire. Echipa artistică este formată din: Maria Gornic, regia artistică și scenariul, Krisztina Nagy, scenografia, Mariana Ivașcu, asistent regie.

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Teatrul "Merlin"
Street:
Bv. Carol I, nr. 3
ZIP:
300172
City:
Timişoara
State:
Timiş
Country:
Country: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Septembar 2020  >>
 pon  uto  sre  čet  pet  sub  ned 
 
    

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Za informacije o drugim programima koje finansira Evropska Unija u Rumuniji, za detaljnije informacije o članstvu Rumunije u Evropsku Uniju, pozivamo vas da posetite sajt o Predstavništu Evropske Komisije u Rumuniji.
Ovaj sajt ne predstavlja nužno zvanični stav Evropske Komisije. Odgovornost za tačnost i konzistentnost predstavljenih informacija imaju inicijatori sajta.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna