Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Štampa

Evenimente curente

Event 

Title:
Ceau Cinema si Zilele Filmului de Umor
When:
16.07.2020 - 19.07.2020 20.00 h
Where:
Grădina de Vară - Sala Capitol - Timişoara
Kategorija:
Institutul Francez

Description

comedia francez la ceau cinema. afi

Comediile „Enormă” (2019), de Sophie Letourneur, prezentată în premieră în România, şi „Paradisul, probabil” (2019), de Elia Suleiman, premiată la Cannes, vor putea fi văzute în cadrul Festivalului Ceau, Cinema!, la „Zilelor Filmului de Umor à la française”, organizate împreună cu Institutul Francez din Timişoara.

A şaptea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! se va desfăşura în format restrâns, în perioada 16-19 iulie, la Grădina de Vară Capitol, fostul cinematograf Arta şi curtea Institutului Francez din Timişoara. Proiecţiile vor avea loc exclusiv în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie impuse de autorităţi.

Al treilea film inclus în acest program special este animaţia româno-franceză „Călătoria fantastică a Maronei” (2019), de Anca Damian.

Ceau, Cinema! şi Institutul Francez, care organizează de peste un deceniu Zilele Filmului de Umor, îşi unesc forţele în acest an pentru a aduce comedia franceză de calitate la Timişoara.

Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.

Zilele Filmului de Umor sunt un eveniment organizat de Institutul Francez din Timişoara.

Prezentat în premieră în România, „Enormă” („Énorme”, 2019), de Sophie Letourneur, este o comedie burlescă despre spaimele şi bucuriile sarcinii.
O pianistă celebră care străbate lumea (Marina Foïs) şi soţul său (Jonathan Cohen), care îi este şi agent, au decis să nu aibă copii, însă el asistă la o naştere surpriză într-un avion, aşa că apelează la un truc pentru ca soţia sa să rămână însărcinată.
„Enormă” a avut premiera internaţională la Festivalul de la Rotterdam.

„Paradisul, probabil” („It Must Be Heaven”, 2019), noul film al lui Elia Suleiman, este o savuroasă comedie absurdă, laureată cu premiul FIPRESCI şi cu o menţiune specială la Festivalul de la Cannes. Cineastul Elia Suleiman emigrează din Palestina natală în căutarea unui nou „acasă”, la Paris şi New York, însă îşi dă seama curând că ţara sa de origine îl urmează ca o umbră.

Şi copiii vor avea parte de o proiecţie specială. Ei se vor putea bucura de animaţia „Călătoria fantastică a Maronei” („L’extraordinaire voyage de Marona”), o coproducţie Franţa-România-Belgia, regizată de Anca Damian. Victimă a unui accident, o căţeluşă îşi aminteşte de fiecare stăpân pe care l-a avut şi l-a iubit necondiţionat. Anul trecut, filmul a fost inclus în competiţia Festivalului de la Annecy şi a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene. Compozitorul francez Pablo Pico a câștigat recent Premiul Gopo 2020 pentru muzica originală a filmului.

Partener principal : Orange România

Parteneri permanenţi ai Institutului Francez din Timişoara: Akwel, Helpline, Smartwood

Parteneri ai Ceau, Cinema!: Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), Vitas România, Conceptual Lab by Theo Nissim, Asociaţia Culturală Contrasens, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, Institutul Balassi – Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti, Filarmonica Banatul, Event Station, Groupama Asigurări, La Două Bufniţe

Venue

Map
Loc de desfășurare:
Grădina de Vară - Sala Capitol
Street:
Bv. C.D. Loga nr. 2
ZIP:
300002
City:
Timişoara
State:
Timiş
Country:
Country: ro

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Avgust 2020  >>
 pon  uto  sre  čet  pet  sub  ned 
       1
  3  4  5  6  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Za informacije o drugim programima koje finansira Evropska Unija u Rumuniji, za detaljnije informacije o članstvu Rumunije u Evropsku Uniju, pozivamo vas da posetite sajt o Predstavništu Evropske Komisije u Rumuniji.
Ovaj sajt ne predstavlja nužno zvanični stav Evropske Komisije. Odgovornost za tačnost i konzistentnost predstavljenih informacija imaju inicijatori sajta.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna