Română (România)English (United Kingdom)Serbian

Stăvilarul Cetăţii

There are no translations available.

stavilar smallCetatea Timişoarei avea patru stăvilare, cu rol de inundare şi evacuare a apei din şanţurile de apărare, dintre zidurile cetăţii.

Stăvilarul din zona Pieţei 700 a fost descoperit în anul 2014, cu ocazia lucrărilor de modernizare a zonei. A fost construit în secolul al XVIII-lea, din cărămidă, pe o substructură masivă din lemn de stejar, avea o lăţime de 7m şi o lungime de peste 40m, pereţii corpului deversor fiind de aproximativ 1,50m înălţime.

La început stăvilarul avea rol defensiv, funcţionând doar în perioade de asediu, dar la mijlocul sec. XIX a fost adaptat şi pentru evacuarea apelor reziduale, prin folosirea rigolei de pe mijlocul şanţului de apărare.

Cauta in site

logo-romana-1

Evenimente în Timișoara

<<  Jun 2020  >>
 pon  uto  sre  čet  pet  sub  ned 
     

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Za informacije o drugim programima koje finansira Evropska Unija u Rumuniji, za detaljnije informacije o članstvu Rumunije u Evropsku Uniju, pozivamo vas da posetite sajt o Predstavništu Evropske Komisije u Rumuniji.
Ovaj sajt ne predstavlja nužno zvanični stav Evropske Komisije. Odgovornost za tačnost i konzistentnost predstavljenih informacija imaju inicijatori sajta.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna