Română (România)English (United Kingdom)Serbian

Palatul Nagele

farmacia kovacs-detaliu-smallfarmacia kovacs-smallSituat pe str. Dacilor 10,  Palatul Nägele a avut autoriyaäia de construire din 23.08.1910 şi autorizaţie de locuire din 18.07.1911. Clădirea este cunoscută timişorenilor şi sub numele „Farmacia Kovacs”, fiindcă farmacistul Nägele a vândut în anul 1917 clădirea farmacistului Kovacs.

Edificiul este dominat de zona de colţ, rezolvat sub forma unui turn, flancat de trei frontoane înalte şi acoperit cu un acoperiş conic, care este încununat cu un element vertical,  pe care este încolăcit un şarpe, reprezentând simbolul farmaciei. Acest turn constituie un reuşit cap de perspectivă al străzii Dacilor privind dinspre Piaţa Traian. Şi la această clădire apar decoraţiuni tipice pentru ultima fază, faza
„geometrică”, cea mai evoluată a stilului anilor 1900.

Cauta in site


tm 2021-2023-sm

Evenimente în Timișoara

<<  Septembrie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
  
   

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna