Română (România)English (United Kingdom)Serbian

Palatul Jakob Klein

Adresa: Str. Henri Berthelot nr. 5.
Aut. construire 4.10.1905, aut. locuire 20.11.1906, arh. László Székely

Afirmaţia că maestrul Székely a proiectat palatul aparţine arhitectului Michael Wolf, care a făcut de la sfârşitul anului 1924 până la sfârşitul lui 1925 practică în biroul Székely, iar mai târziu a preluat, ca tânăr arhitect, biroul maestrului.

Arhitectura clădirii corespunde stilului anilor 1900, curentul szeceszió.
Parterul clădirii este tratat ca o bază puternic bosată. Pe faţada către Str. Henri Berthelot este accentuată plastic traveea intrării.
Colţul clădirii spre actuala Piaţa Plevnei este racordat în formă curbă în plan cu faţada dinspre piaţă, fiind tratat la partea superioară sub forma unui turn din tablă.

Despre holul de intrare istoricul Dan Leopold Ciobotaru,fost director al Muzeului Banatului afirma că „este probabil unul dintre cele mai frumoase din oraş”.

 

Cauta in site


tm 2021-2023-sm

Evenimente în Timișoara

<<  Iunie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
 
    

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna