Română (România)English (United Kingdom)Serbian

Timisoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2021

Timişoara a fost desemnată Capitala Europeană a Culturii în anul 2021 de către un juriu internaţional delegat de Uniunea Europeană.

Proiectul Capitala Culturală Europeană a fost iniţiat de Uniunea Europeană, în 1985, pentru a evidentia bogăţia şi diversitatea culturilor europene. Astfel,  anual Uniunea Europeană desemnează unul sau două oraşe drept Capitală Europeană a Culturii, pe durata unui an.

În 2021 România, Serbia şi Grecia vor fi ţările care vor găzdui câte o Capitală Europeană a Culturii.

Este pentru a doua oară cand România are o Capitală Culturală Europeană, dupa anul 2007, când Sibiul a deţinut această titulatură, alături de Luxemburg.

Celelalte orase candidate la nivel naţional au fost  Bucuresti, Baia Mare si Cluj-Napoca. Oraşul câştigător a fost desemnat pe baza unui concurs de dosare, de proiecte culturale. Timişoara a candidat cu proiectul „Luminează oraşul prin tine”, o “călătorie culturală” care va pune în evidenţă multiculturalitatea, bogăţia, educaţia, dar şi diversitatea şi similarităţile culturii europene.

Comunicatul de presă al Asociaţiei Timisoara Capitală Culturală Europeană 2021, cu ocazia desemnării

Website-ul Asociaţiei Timişoara 2021- Capitală Europeană a Culturii - http://www.timisoara2021.ro/

Cauta in site


tm 2021-2023-sm

Evenimente în Timișoara

<<  Aprilie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
   
  

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna