Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
RemixID
Cand:
25.08.2021 - 02.10.2021 10.00 h
Unde:
Timisoara - Timisoara
Categorie:
Timişoara

Descriere

Remix ID merge în cartierele Timișoarei – două luni de ateliere în centrele FITT 

După intervențiile din anii trecuți, majoritatea în comunitățile etnice reprezentative pentru identitatea multietnică a Banatului – în localități cu o puternică tradiție șvabă, maghiară, sârbească, cehă, rromă, croată etc. – Remix ID se întoarce în Timișoara. Proiectul de anul acesta a fost gândit de la început să răspundă nevoilor comunităților, să vină în întâmpinarea lor și să creeze, mai ales pentru generațiile tinere, o punte între arta tradițională, moștenită din familie în familie, și noile forme de exprimare artistică, preponderent urbană.

Prin urmare, demersul nostru este de a crea legături reale între artiști și public. Astfel că evenimentele de la sfârșitul lui august, care s-au desfășurat în centrele FITT din Calea Șagului și Calea Aradului, au fost organizate sub formă de ateliere unde participanții au fost invitați să lucreze cu profesioniști din diferite medii artistice, din țară sau din străinătate – unul de muzică și celălalt de dans, care s-au întins pe mai multe zile.

Alături de U.kustik, un producător de muzică din Austria, participanții au reinterpretat muzica obiectelor care ne aparțin, dar și a obiectelor abandonate, de fapt sound-ul cartierelor, fiecare unic în felul său, apoi, împreună, au compus o melodie specială pentru Remix ID. Cu Olga Török, copiii au participat la un atelier de dans, unde au învățat tainele coregrafiei și au remixat dansuri tradiționale. În ultima zi, li s-au alăturat și cei de la anslamblul Edelweiss din Deta, care au dansat dansuri tradiționale al ansamblului dar și un dans tradițional,remixat la care au lucrat cu Olga - Trandafirii Dragostei 2.1.

Olga Török, care este și director artistic al programelor Remix ID, rezumă demersul programelor din această vară și toamnă: „Remix ID aduce ritmurile pe sunete noi și arta digitală în locuri și localități în care acestea nu au prea fost. În toamna aceasta ne-am propus să cunoaștem un nou segment de public, cel din cartiere. Este o provocare mare și o încântare să vedem Centrele de Tineret pline de copii și tineri din zonă. În Centrul din Calea Șagului am fost plăcut surprinși de copiii din blocurile vecine, care s-au strâns la atelierul de sound art ținut de vienezul Ulrich Schleicher aka U.kustik săptămâna trecută. Apreciez mult menirea acestor Centre de Tineret din cartiere și sunt entuziasmată pentru că Remix ID contribuie la formarea unui public cultural, nu doar în centrul orașului Timișoara. Atelierele și discuțiile ce urmează au fost gândite în așa fel incât tradițiile etnicilor din Banat să fie date mai departe și în același timp să încercăm să le adaptăm împreună cu generația tânără la prezent. Remix ID este un proiect cultural care menține vii culorile etniilor din Banat.

În perioada următoare, Remix ID vă invită la centrele FITT pentru alte ateliere (de scris, fotografie, colaj, de teatru), întâlniri cu artiști și curatori, alături de Mirela Stoeac-Vlăduți, Slivia Török Alexandra Boaru, Cristian Vicol, Andreea Medar, Mălina Ionescu, Gheorghe Sfaiter și cu mulți alții.

Program:

10 septembrie 2021, ora 18.00Centrul de Tineret din Calea LipoveiVideo Art – video art talk cu Mirela Stoeac-Vlăduți si vernisarea instalatiei video Andreea Medar si Mălina Ionescu. Apoi, în următoarele zile, până pe 20 septembrie se va desfășura si un atelier cu Gheorghe Sfaiter pentru tinerii pasionati de video.

20-30 septembrie 2021Centrul de Tineret din Calea MartirilorShall we play – atelierele cu scriere de basme, de muzică electronica, de ceramică și home design, de fotografie și de teatru cu Cristian Vicol, Dj George Allen, Diana Luce, Alexandra Boaru și Silvia Török, urmate de o seara cu muzică Remix ID mixată de Dj George Allen pe data de 24 septembrie de la ora 19.00.

25 septembrie-2 octombrie 2021Centrul de Tineret din DâmbovițaRemix ID Time travel ­­– vizionare a materialul documentat si remixat al proiectului din comunitățile etnice, discuții si dezbateri filosofice pe tema identității si a tradițiilor, instalație video DIG Folklore din Slovacia și o surpriză pe care o vom anunța în preajma evenimentului.

Datele și orele exacte vor fi comunicate pe pagina facebook.com/remixedidentity.

Organizatori: META Spatiu & Timișoara 2023

Co-finanțat de: Consiliul Judeţean Timiş & Primăria Municipiului Timișoara

Parteneri: Deutsches Kulturzentrum Temeswar - Centrul Cultural German Timișoara & FITT Timisoara & forumul cultural austriac

Proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

afi remix id-sm

 

 

Locatie

Loc de desfășurare:
Timisoara
Strada:
diverse locatii
Cod Postal:
6
Oras:
Timisoara
Judet:
RO

Cauta in site


tm 2021-2023-sm

Evenimente în Timișoara

<<  Octombrie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna