Română (România)English (United Kingdom)Serbian

EMail Imprimare

Evenimente curente

Eveniment 

Titlu:
Expoziție "Muze la Muzeu"
Cand:
15.12.2021 - 22.01.2022 10.00 h - 18.00 h
Unde:
Muzeul Naţional al Banatului - Timişoara
Categorie:
Muzeul National al Banatului

Descriere

l Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, vă invită într-o călătorie prin istoria modei secolelor XX și XXI din Banat. Incursiunea începe miercuri, 15 decembrie, în mansarda B2 a Bastionului Theresia de la ora 17, cu vernisajul expoziției „Muze la Muzeu”. Evenimentul aduce în fața vizitatorilor o parte din colecția de textile și accesorii vestimentare a Compartimentului de Arte Vizuale de la Muzeul Național al Banatului precum și piese și accesorii vestimentare din colecția privată a Gabrielei Ciucă, antreprenor timișorean, om de cultură, președintele asociației ¨Dialoguri Contemporane¨ și președintele fondator ¨Lions Club Diamond¨ Timișoara.
Expoziția propune publicului o selecție valorică de textile aparținând unei perioade marcate de mari evenimente istorice: sfârșitul Imperiului Austro-Ungar, cele două războaie mondiale și instaurarea comunismului. Provenind din donații din partea unor reprezentanți ai diverselor comunități cultural - lingvistice din acest spațiu geografic, piesele prezentate în această expoziție depun mărturie despre un secol de istorie vestimentară, despre gustul și alegerile locuitorilor din Banat. Moda secolului al XX-lea este ilustrată prin donațiile oferite de prof. dr. Pia Brînzeu, Liana Oteșteanu, prof. dr. Maria Țenchea, prof. dr. Ileana Pintilie-Teleagă și ing. Petru Teleagă, Ligia Elisabeta Costin, Dana Stancovici, avocat Santuzza Olariu, Annie Hammer, pianista Aurora Dumbravă, medicul Raluca Cosoroabă și Ligia Jicman, maestru internațional de șah. Contemporanul este reprezentat de piesele și accesoriile vestimentare din colecția privată a Gabrielei Ciucă.
„Muze la Muzeu” vă invită să admirați aproximativ 100 de ținute aparținând perioadelor mai sus amintite, pălării, desuuri, pantofi, accesorii, bijuterii contemporane din patrimoniul MNaB și din colecția privată a Gabrielei Ciucă, precum și 20 de coliere semnate Camelia Oszlanszky.
Vernisajul „Muze la Muzeu” va marca și lansarea unei cărți despre familiile nobiliare din Banat si mai multe generații de femei puternice, semnată de Adriana Blaj și prezentată de prof. dr. Pia Brînzeu. Atmosfera întregului eveniment va fi asigurată de „Incanto Quartetto”.
Vă reamintim că participarea la vernisaj este condiționată de certificatul COVID-19, care atestă vaccinarea împotriva virusului, trecerea prin boală sau testarea rapidă ori PCR. Totodată, purtarea măștii de protecție este obligatorie. Expoziția „Muze la Muzeu” va putea fi vizitată de marți până duminică, între orele 10 și 18, în mandarda B2 a Bastionului Theresia, de pe strada Martin Luther, nr. 4, până în ianuarie 2022.


Locatie

Harta
Loc de desfășurare:
Muzeul Naţional al Banatului
Strada:
Piaţa Huniade nr. 1 (în prezent la Bastion)
Cod Postal:
300002
Oras:
Timişoara
Judet:
Timiş
Tara:
Tara: ro

Cauta in site


tm 2021-2023-sm

Evenimente în Timișoara

<<  Mai 2022  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      
     

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Pentru  informaţii despre  celelalte  programe finanţate  de  Uniunea  Europeană în România,  ca şi  pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în  Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea  şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna