Română (România)English (United Kingdom)Serbian

Timisoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2021

There are no translations available.

Timişoara a fost desemnată Capitala Europeană a Culturii în anul 2021 de către un juriu internaţional delegat de Uniunea Europeană.

Proiectul Capitala Culturală Europeană a fost iniţiat de Uniunea Europeană, în 1985, pentru a evidentia bogăţia şi diversitatea culturilor europene. Astfel,  anual Uniunea Europeană desemnează unul sau două oraşe drept Capitală Europeană a Culturii, pe durata unui an.

În 2021 România, Serbia şi Grecia vor fi ţările care vor găzdui câte o Capitală Europeană a Culturii.

Este pentru a doua oară cand România are o Capitală Culturală Europeană, dupa anul 2007, când Sibiul a deţinut această titulatură, alături de Luxemburg.

Celelalte orase candidate la nivel naţional au fost  Bucuresti, Baia Mare si Cluj-Napoca. Oraşul câştigător a fost desemnat pe baza unui concurs de dosare, de proiecte culturale. Timişoara a candidat cu proiectul „Luminează oraşul prin tine”, o “călătorie culturală” care va pune în evidenţă multiculturalitatea, bogăţia, educaţia, dar şi diversitatea şi similarităţile culturii europene.

Comunicatul de presă al Asociaţiei Timisoara Capitală Culturală Europeană 2021, cu ocazia desemnării

Website-ul Asociaţiei Timişoara 2021- Capitală Europeană a Culturii - http://www.timisoara2021.ro/

Cauta in site


tm 2021-2023-sm

Evenimente în Timișoara

<<  April 2021  >>
 pon  uto  sre  čet  pet  sub  ned 
   
  

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Za informacije o drugim programima koje finansira Evropska Unija u Rumuniji, za detaljnije informacije o članstvu Rumunije u Evropsku Uniju, pozivamo vas da posetite sajt o Predstavništu Evropske Komisije u Rumuniji.
Ovaj sajt ne predstavlja nužno zvanični stav Evropske Komisije. Odgovornost za tačnost i konzistentnost predstavljenih informacija imaju inicijatori sajta.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna