Română (România)English (United Kingdom)Serbian

Casa Arhiducelui

There are no translations available.

arhiduce-smallPe cealaltă latură a Pieţei Micloşi, pe Bd. 3 August 1919, nr. 11 A, 11B, colţ cu bulevardul, se află „Casa Arhiducelui”. Amplasarea de construcţii în această zonă a fost permisă numai după ce în anul 1868 lăţimea „Esplanadei”, terenul din jurul cetăţii pe care nu era permis a se construi, a fost redusă de la 948 la 569 m de la limita fortificaţiilor Cartierului Cetate către cartierele exterioare. Abia atunci s-a putut construi pe terenurile de pe latura de est a pieţei şi până în Piaţa Traian de astăzi.

Clădirea este clădită în stil eclectic, similar curentului Second Empire, caracteristic mijlocului celei de a doua jumătăţi a sec. al XIX-lea.

A fost prima casă cu două etaje din Fabric. De la proprietarul ei iniţial, Karl Kunz, clădirea a fost cumpărătă în anul 1873 de către arhiducele Johann Salvator de Austria-Toscana, din familia domnitoare de Habsburg-Lorena. Din cauza spiritului său neconformist, arhiducele, colonel de artilerie, a fost mutat disciplinar de la Viena la Timişoara. După câţiva ani, arhiducele nonconformist, supranumit „Gianni”, a renunţat la toate titlurile sale, şi-a luat numele burghez Johann Orth, s-a căsătorit cu o dansatoare, şi-a luat licenţa de căpitan de vapor şi a dispărut fără urmă într-o călătorie în jurul lumii în 1890.

Cauta in site


tm 2021-2023-sm

Evenimente în Timișoara

<<  Septembar 2021  >>
 pon  uto  sre  čet  pet  sub  ned 
  
   

Fotografii din Timișoara

Fotografii din Banat

Curs valutar

 

european-cities-marketing-logo

Za informacije o drugim programima koje finansira Evropska Unija u Rumuniji, za detaljnije informacije o članstvu Rumunije u Evropsku Uniju, pozivamo vas da posetite sajt o Predstavništu Evropske Komisije u Rumuniji.
Ovaj sajt ne predstavlja nužno zvanični stav Evropske Komisije. Odgovornost za tačnost i konzistentnost predstavljenih informacija imaju inicijatori sajta.
ukash
elektronik sigara
elektronik sigara e sigara
elips c elektronik sigara
oyunlar oyna